Tragische beelden: chronisch ondervoede baby van amper 1,9 kilogram vecht voor zijn leven in Syrië

© AFP

De Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) mogen dan wel de jihadisten van Islamitische Staat aan het verdrijven zijn uit Syrië, de burgeroorlog blijft er onschuldige levens eisen. Beelden uit een ziekenhuis in de stad Hamouria bewijzen hoe tragisch de situatie er is.

nadb

Op de beelden is te zien hoe een jong kind met een extreme vorm van ondervoeding is binnengebracht in het ziekenhuis. De baby van 1 maand oud woog amper 1,9 kilogram. Artsen en de verpleegsters deden er alles aan om ervoor te zorgen dat hij een kans maakte om te overleven, maar het kind zou intussen overleden zijn.

© AFP

© AFP

De tragische beelden tonen de loodzware tol van het jarenlange conflict in de regio, dat zeven jaar geleden losbarstte. Al honderdduizenden mensen kwamen om het leven. Meer dan de helft van de Syriërs heeft geen huis meer. Experts spreken van de ergste vluchtelingencrisis ter wereld.

Vorige week slaagden de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) - die gesteund worden door de Verenigde Staten - er wel in om ISIS volledig te verjagen uit Raqqa. Lange tijd beschouwde de terreurgroep die stad als de officieuze hoofdstad van het kalifaat. Wat nu achterblijft, is één grote ruïne.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen