© BVDL

Verdachte voor mislukte home invasion opgepakt

Een gemaskerde man probeerde een week geleden een bewoonster van de Prijstraat in Tielen (Kasterlee) te overvallen, maar moest de benen nemen. De politie heeft als verdachte een jongeman opgepakt.

HO, BvdL, IMA

Leen Vermeiren (55) stond vorige maandagmiddag plots oog in oog met een gemaskerde man met een mes toen ze haar voordeur in de Prijstraat opende om te zien wie aangebeld had. De belager sleurde haar aan haar arm naar binnen en eiste geld. Maar het slachtoffer wist zich los te werken en naar de buren te vluchten. Daarop nam de aanvaller de benen. Vermoedelijk had hij zijn auto in de volgende straat geparkeerd. De vrouw liep bij de schermutseling enkele verwondingen op, maar die waren niet met het mes toegediend.

De politie wist vorige week amper een dag na de feiten al een verdachte voor de gefaalde home invasion op te pakken, maar dat nieuws raakte tot nu toe niet bekend. Woordvoerder Inge Delissen van het parket Antwerpen afdeling Turnhout bevestigt het gegeven: “er is op 20 juni al een verdachte persoon aangehouden. Het om een jongeman van 22 jaar oud die verdacht wordt van de feiten zelf. Hij is vorige week al voor de raadkamer verschenen, maar die heeft daarbij zelf om uitstel gevraagd. Volgens de onderzoeksrechter moet de verdachte vrijdag opnieuw voor de raadkamer verschijnen.”

Over het motief van de jongeman uit Kasterlee is niets bekend. Of er een of ander verband is tussen de verdachte en de slachtoffers in Tielen moet het onderzoek duidelijk maken.