Boechout Trailt trekt op 28 april door verschillende gebouwen.© Marinella Geerts Photography

Door Boechoutse gebouwen, rond het Fort van Mortsel of langs bijvriendelijke plekken, joggen is populair in Antwerpse zuidrand

Boechout/Mortsel/Lint -

Drie gemeenten uit de Antwerpse zuidrand openden bijna tegelijkertijd de voorinschrijvingen voor hun loopwedstrijden. De joggings in Boechout, Mortsel en Lint dit voorjaar hebben wel elk hun eigen kenmerken.

De recordeditie van de Gent Marathon afgelopen weekend bewijst dat joggen populair blijft. Steeds meer mensen trekken de loopschoenen aan en daar spelen ook de Antwerpse gemeente op in. Boechout, Mortsel en Lint hebben sinds enkele jaren hun eigen loopevenementen die honderden deelnemers lokken.

Bij verenigingen en bedrijven

De vierde editie van Boechout Trailt op zondag 28 april, vorig jaar was er uitzonderlijk geen organisatie, is de eerste in de reeks. Tijdens 6 of 10 kilometer lopen of wandelend ontdekken de deelnemers verrassende locaties en gebouwen. “Het parcours van Boechout Trailt brengt de deelnemers niet alleen langs mooie plekjes buiten, maar ook dwars door verrassende gebouwen. Verschillende verenigingen, en bedrijven zullen speciaal voor Boechout Trailt hun deuren voor een dag openen”, zegt schepen voor sport Rudi Goyvaerts (Pro Boechout-Vremde).

Een kleine week later, op vrijdag 3 mei, is het al de beurt aan Mortsel Loopt. De kortere afstanden doen de lopers het Fort 4 ontdekken terwijl de langere afstanden tot 10 kilometer er nog eens natuurgebied Klein Zwitserland bijnemen.

Langs bijenlocaties

Eind mei zijn de lopers welkom in Lint voor de Lint Trail. Op zaterdag 25 mei zal de sportieve activiteit dit keer deel uitmaken van het grotere evenement Bee Happy. Als bijvriendelijke gemeente houdt Lint samen met Kontich een infomarkt over de insecten. Daarom zal de Lint Trail over 5 en 10 kilometer ook bijvriendelijke locaties in Kontich passeren.

Bij de organisaties kan inschrijven nog de dag zelf, maar de drie gemeenten hebben de voorinschrijvingen al geopend. (fisp )

Info en inschrijven: Boechout Trailt - Mortsel Loopt - Lint Trail
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mortsel