Het slachtoffer werd klemgereden en doorzeefd met kogels.

Verdachte opgepakt in onderzoek naar koelbloedige executie in Anderlecht

Er is een verdachte opgepakt voor de moord in de Wayezstraat in Anderlecht in september van vorig jaar. Een 31-jarige man werd er toen klemgereden en doorzeefd met kogels uit een oorlogswapen.

Volgens het Brusselse parket zou de opgepakte verdachte de daders van de schietpartij na afloop van de feiten hebben vervoerd. “De man wordt verdacht van medeplichtigheid aan moord”, zegt Yasmina Vanoverschelde van het Brusselse parket.

Het 31-jarige slachtoffer werd in de nacht van 13 op 14 september 2023 klemgereden toen hij met zijn Golf GTI de Wayezstraat in Anderlecht inreed. Hij werd meteen onder vuur genomen met oorlogswapens en overleefde de moordaanslag niet.

De daders sloegen meteen na de schietpartij op de vlucht in een wagen, die later uitgebrand werd teruggevonden in de Zaadstraat in Sint-Jans-Molenbeek. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hen. Vermoedelijk zijn ze gevlucht naar het buitenland.

Elektronisch toezicht

De federale gerechtelijke politie van Brussel voert al maandenlang een onderzoek naar de feiten en kon recent een verdachte oppakken. “In het kader van het onderzoek kunnen we meedelen dat er een verdachte werd opgepakt die beschuldigd wordt van medeplichtigheid aan moord”, zegt Yasmina Vanoverschelde van het Brusselse parket. “Hij wordt ervan verdacht de schutter(s) vervoerd te hebben na afloop van de schietpartij. De verdachte heeft een tijd in de gevangenis verbleven en staat momenteel onder elektronisch toezicht. Het gerechtelijk onderzoek loopt intussen verder.”

 

Meest gelezen