© ss

Rebecca werd gebeten door een insect, nu verandert ze langzaam in een ‘steen’

Twee jaar geleden trok de Britse Rebecca Willers (37) nog zorgeloos door de jungle in Indonesië. Een geweldige ervaring in het kader van haar werk in de zoo. Maar tijdens de trektocht liep ze een insectenbeet op. Het veranderde haar hele leven.

nadb

De insectenbeet heeft bij Rebecca een zeer zeldzame en ongeneeslijke ziekte getriggerd. De definitieve diagnose kreeg ze pas in september dit jaar: sclerodermie.

Door de ziekte veroorzaakt het immuunsysteem schade aan een deel van de eigen cellen. De aandoening zorgt ervoor dat sommige gebieden van de huid harder worden dan normaal, maar kan ook interne organen treffen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Volgens mijn artsen is mijn immuunsysteem in overdrive gegaan door mijn tocht in de jungle”, vertelt Rebecca uit Cambridgeshire. “Een insectenbeet heeft nadien de ziekte getriggerd. Nu gaat het allemaal heel snel. Zelfs mijn tanden poetsen is moeilijk, want mijn handen voelen aan alsof ze van steen zijn. Het lukt me soms gewoon niet meer om iets vast te nemen.”

Op dit moment weet Rebecca, eigenares van het Shepreth Wildlife Park, niet hoe lang ze nog te leven heeft. Dokters hebben haar verteld dat één op de tien patiënten binnen de vijf jaar overlijdt aan de ziekte.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer