Direct naar artikelinhoud
Binnenland

17-jarige verdachte bekent moord op 23-jarige Nigeriaanse prostituee Eunice

Foto van Eunice, de jonge Nigeriaanse prostituee die werd vermoord in Schaarbeek.Beeld Tim Dirven

De 17-jarige verdachte die gisteren werd opgepakt voor de moord op de Nigeriaanse prostituee Eunice begin deze maand in Schaarbeek, heeft bekend. Dat meldt het parket van Brussel. De jongeman is door de jeugdrechter in een gesloten jeugdinstelling geplaatst. Hij is in verdenking gesteld voor doodslag.

De jongeman was bij de politie en de de jeugdrechtbank al gekend voor feiten van onder meer diefstal met geweld en diefstal met braak. De jeugdrechter legde hem vorig jaar al verschillende maatregelen op. 

"De minderjarige verdachte werd gisterenochtend verhoord door de politiediensten en ter beschikking gesteld van het parket van Brussel", zegt het parket. Tijdens zijn verhoor bekende de jongeman de feiten. "De procureur des Konings heeft in de loop van gisternamiddag beslist de jeugdrechter te vorderen voor feiten van doodslag." 

De verdachte werd geïdentificeerd op basis van onder meer de analyses van de sporen opgenomen door het labo van de federale politie, en de analyse van de camerabeelden. 

De 23-jarige vrouw, Eunice, werd op dinsdagochtend 5 juni zwaargewond aangetroffen op het trottoir van de Linnéstraat in Schaarbeek. De jonge vrouw werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed daar aan haar verwondingen. Uit het onderzoek bleek dat ze verschillende messteken had gekregen. De dood van de 23-jarige sekswerkster veroorzaakte heel wat ophef en leidde zelfs tot een staking van haar collega's in de wijk.