Foto’s en filmpjes van Park Party moeten verkrachter helpen vinden

Een 16-jarig meisje is op de Park Party in september verkracht. In het opsporingsprogramma Faroek deden de speurders gisteren een oproep naar getuigen. Ze zoeken ook foto’s en filmpjes die op de bekende fuif gemaakt zijn.

Sam reyntjens

Zelf kwam het slachtoffer niet aan bod tijdens de uitzending van opsporingsprogramma Faroek op VTM, maar een speurder van de jeugdbrigade van de Antwerpse politie vertelde wat er zich afgespeeld had op de bekende Park Party in Boechout, in de nacht van 14 op 15 september. Zoals elk jaar gingen op die fuif, op de terreinen waar ook Sfinks plaatsvindt, duizenden jongeren uit de bol. De volgende dag deed een van de jongeren aangifte bij de politie. Het 16-jarige meisje vertelde dat ze verkracht werd door een onbekende.

“Rond 1u was ze in de grote tent aan het dansen en feesten met een vriendin. Toen die vriendin even wegging, dook een onbekende man op, onze verdachte. Ze begonnen te dansen en te flirten”, vertelt speurder Benjamin Freriks. “Op dat moment vond ze dat nog oké. De man bood haar ook een drankje aan.”

De onbekende nam het meisje vervolgens bij de hand en leidde haar naar buiten. “Het slachtoffer zag geen probleem, ze verwachtte dat ze buiten wat zouden gaan kussen op de weide”, gaat Freriks verder. “Buiten op de wei leidde hij haar via de stand van Salitos naar de toiletten. Voor ze het goed besefte, stond ze mee in een Dixie-toilet. Hij deed onmiddellijk de deur op slot, waardoor zij bang werd en wilde vluchten. Hij greep haar agressief bij de armen vast en verkrachtte haar op een brutale wijze.”

Na de verkrachting vertrok de onbekende man, alsof er niets aan de hand was.

Weinig info

Sinds de aangifte is de politie bezig met het onderzoek maar voorlopig hebben de speurders weinig info over de verkrachter. Ze moeten het stellen met een summiere beschrijving die het slachtoffer kon geven.

Het gaat om een man tussen 18 en 25 jaar oud, met getaande huidskleur en een stoppelbaard, hij heeft donker haar dat vanboven iets langer is met een zachte krul. De man sprak Nederlands met een accent. De speurders analyseerden ondertussen ook verschillende beelden van de Park Party, maar konden de man nog niet terugvinden. Daarom koppelen ze aan hun oproep naar getuigen ook een oproep naar beeldmateriaal. “We vragen aan de mensen die tussen 0.45u en 1.45u op die fuif aanwezig waren en foto’s of filmpjes gemaakt hebben – in de tent maar ook buiten op de wei of aan de toiletten – of zij ons dat beeldmateriaal kunnen bezorgen”, aldus Freriks in Faroek.

De onderzoekers roepen verder ook mensen op om zich te melden als zij de man toenadering hebben zien zoeken tot het meisje, vermits hij een stuk ouder is dan het slachtoffer, kan dat opgevallen zijn. “Misschien heeft iemand hen op het veld gezien of samen een toilet zien binnengaan”, luidt het. “Het gaat om de toiletten het verst van de tent, in een hoek van het terrein.”

De politie sluit bovendien niet uit dat de man eerder al dergelijke feiten pleegde of dat in de toekomst nog zal doen. “Als andere meisjes door de onbekende zijn lastiggevallen, vragen we hen om dat ook te melden.”

Contact opnemen met de speurders kan via 0800.30.300 of opsporingen@police.belgium.eu

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER