Raad van State schorst verbod op extreemrechtse betoging in Brussel tegen VN-migratiepact

De Raad van State heeft vrijdagavond het verbod op de ‘Mars tegen Marrakech’ opgeheven. De mars mag doorgaan onder strikte voorwaarden. Het wordt een statische manifestatie op het Schumanplein. Dat staat te lezen in het arrest van de Raad van State.

adm

De zogenaamde “Mars tegen Marrakech” wordt georganiseerd door een aantal (extreem)rechtse verenigingen waaronder studentenverenigingen KVHV en NSV, Schild en Vrienden, Voorpost en Vlaams Belang Jongeren, uit protest tegen het VN-migratiepact dat maandag in Marrakech formeel is aangenomen. Linkse verenigingen hadden ook een tegenbetoging gepland. Brussels minister-president Rudi Vervoort besliste woensdag echter om elke betoging op het grondgebied van het Brussels gewest te verbieden. “Geen bruine mars door Brussel”, klonk het toen.

Raad van State schrapt verbod

De organisatoren van de Mars stelden echter dat het verbod berustte op politieke motieven. Filip trokken met een spoedprocedure naar de Raad van State en hebben daar gelijk gekregen. Het verbod werd opgeheven. Ook de tegenbetoging mag doorgaan. De rechtse manifestanten moeten zich aan strikte voorwaarden houden. Hun mars wordt herleid tot een statische manifestatie op het Schumanplein.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen