© Dirk Cremers

© Dirk Cremers

© Dirk Cremers

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Dagcentrum De Giek (Maasmechelen) viert 20-jarig bestaan met opendeurdag

Families, buren en collega’s bezoeken massaal het prachtige dagcentrum voor volwassenen met een verstandelijke beperking.

Dirk Cremers

In 1997 ging het dagcentrum De Giek van start met 4 volwassenen in een voormalige bloemenwinkel aan de Jozef Smeetslaan.Onder impuls van Dienstencentrum Ter Engelen was deze sympathieke plaats al snel te klein. Na een tijdelijk verblijf in de schitterende oude woning van dokter Mardaga aan de Nijverheidslaan was het tijd voor een nieuwbouw.ZAM (Zorg aan de Maas) was in 2012 klaar. Dit mooie én functionele gebouw herbergt 2 diensten.Dagcentrum De Giek biedt dagopvang voor 34 volwassenen met een verstandelijke beperking. Deze mensen wonen thuis en worden elke werkdag met een bus opgehaald. In het dagcentrum zijn er 5 open ateliers waar vooral creatieve activiteiten worden gedaan.Sherpa biedt ambulante begeleiding voor 40 volwassenen met een verstandelijke handicap die zelfstandig wonen. De medewerkers van Sherpa hebben kantoor- en vergaderruimte in ZAM.

Afgelopen weekend stonden de deuren wagenwijd open voor families, buren en collega’s.Onder het motto “Ervaar het maar” konden de bezoekers zich onderdompelen in de wondere wereld van het dagcentrum.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer