Direct naar artikelinhoud

Mertens: "Ik probeer nog steeds uit de duels te blijven"

Mertens: "Ik probeer nog steeds uit de duels te blijven"
Beeld ap

Dries Mertens krijgt vanavond voor het Champions League-treffen met Feyenoord een Nederlandse club op bezoek. Nederland, daar waar het voor de ondertussen 30-jarige Leuvenaar voor hem allemaal begon. "Ik ben gevormd door het Nederlandse voetbal", aldus de Rode Duivel.

Ondertussen speelt Dries Mertens diep in de spits bij Napoli de pannen van het dak, maar onze landgenoot heeft er wel veel voor moeten doen. "Ik heb er altijd alles voor gedaan", vertelt hij aan De Telegraaf. Omdat ik kleiner was, leerde ik sneller denken. Als ik beoordeeld werd op mijn lengte, gebruikte ik dat voor mezelf als motivatie. Zo werd mijn fysiek eerder een wapen dan een nadeel. Omdat ik fysiek minder was, werd ik op andere vlakken beter. Ik probeer nog steeds uit de duels te blijven en zo snel mogelijk man-tegen-man-situaties op te zoeken."

Met zijn vader beschikt Mertens over goede genen. "Mijn vader Herman kroonde zich vijf keer tot Belgisch kampioen turnen, dus dat pezige lichaam heb ik van hem geërfd. Daardoor ben ik sterk, lenig en vingervlug. Voeg daarbij de extra techniektraining en het Nederlandse voetbal dat me gevormd heeft, dan krijg je de perfecte combinatie. Ik heb zelf maar een jaar geturnd."