Ref gaat pijnlijk de mist in op Asia Cup: penalty omdat speler omver gelopen wordt door… ploegmaat

De groepswedstrijd tussen Australië en Syrië op de Asia Cup heeft dinsdag voor de nodige commotie gezorgd. De partij stond bol van de discutabele scheidsrechterlijke beslissingen, met als klap op de vuurpijl de strafschop die de Syriërs tien minuten voor tijd cadeau kregen van de Mexicaanse scheidsrechter Cesar Ramos. De man in het zwart wees naar de stip nadat… twee Syriërs domweg tegen elkaar botsten. Pijnlijk.

wic

Het was bovendien niet de eerste twijfelachtige beslissing van de man. De Australiërs kregen namelijk een tweede doelpunt toegekend voor een bal die de lijn niet leek te hebben overschreden, én de arbiter had eerder ook verzuimd Syrië een penalty toe te kennen na handspel van de Australiër Mark Milligan.

De onterecht toegekende penalty bleef uiteindelijk zonder gevolg. Omar Al Soma kon zo vanop de stip wel 2-2 scoren voor Syrië, maar diep in blessuretijd zorgde Tom Rogic alsnog voor de Australische overwinning. Daardoor kwalificeren de Australiërs zich samen met het Jordanië van bondscoach Vital Borkelmans voor de achtste finales.