Diepenbekenaar die “bruine aap” roept naar student krijgt zes maanden cel met uitstel

De Hasseltse strafrechter heeft een 24-jarige Diepenbekenaar zes maanden met uitstel opgelegd nadat hij onder meer “bruine aap” naar een student riep. “Het gaat om bijzonder laakbare feiten die we niet kunnen tolereren”, sprak de procureur.

geho

De betichte begon op 7 juli 2016 de 18-jarige student uit te schelden nadat de jongeman op het fietspad met zijn pedaal de wagen van de Diepenbekenaar had geraakt. Er was nauwelijks sprake van schade, want het slachtoffer wandelde in het bijzijn van een vriendin met zijn fiets in de hand over de weg. Hij raakte daarbij de trekhaak. Het leverde hem een salvo aan scheldwoorden op. De student kreeg nog een duw en de dader beschadigde daarop de fiets van het slachtoffer. Een buurman en zijn poetsvrouw waren getuige van het tafereel.

Op het proces ontkende de verdachte de feiten. “Ik ben geen racist. Al jaren werk ik met gekleurde mensen.” Tevergeefs. “Ongeloofwaardig en tegenstrijdig met de vaststellingen van de agenten en de getuigen”, aldus het vonnis. Aan het slachtoffer is de twintiger een vergoeding van net geen 800 euro verschuldigd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer