Komt waarheid achter ‘kidnapping’ van model eindelijk helemaal naar boven?

Een dertiger staat in Italië terecht voor het ontvoeren van een model. Maar vond die ontvoering wel echt plaats? Volgens de beklaagde zette het model uit Milaan de ‘ontvoering’ zelf mee in scène om beroemd te worden.

lbo

Lukasz Herba, die woensdag voor de rechtbank moet verschijnen, zou afgelopen zomer samen met zijn broer Michal het 20-jarige model Britse Chloe Ayling hebben gedrogeerd en daarna hebben meegenomen naar een afgelegen boerderij, waar hij haar 6 dagen vasthield. Chloe zou daarna door haar ontvoerder op het internet zijn aangeboden geweest als seksslavin. Maar toen Herba ontdekte dat Chloe een jong kind had, liet hij haar vrij en bracht hij haar naar de Britse ambassade. Herba werd daarop gearresteerd.

Of dat is toch wat er volgens Chloe Ayling zelf gebeurd is. Lukasz Herba ziet het anders. Volgens zijn advocaat was Chloe op de hoogte van de zogezegde ontvoering. Meer nog: ze heeft die mee gepland en mee in scène gezet. Het doel? Beroemd worden. De twee zouden elkaar eerder ontmoet hebben in Parijs om de plannen te bespreken. “Er zijn bewijzen dat de twee elkaar eerder al kenden”, zegt advocate Katia Kolakowska.

Bovendien ging Chloe ook samen ontbijten met Herba en gingen ze samen nog schoenen kopen de dag van haar ontvoering. Chloe bleek daarover achteraf ook gelogen te hebben tegenover de politie.

Chloe Ayling zelf ontkende eerder al dat de ontvoering opgezet spel was. In september kondigde ze aan een boek te gaan schrijven over de kidnapping.

Wat er echt gebeurd is, zal mogelijk nu tijdens het proces in Italië duidelijk worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen