© Inge Kinnet

Axel Daeseleire staat open voor haartransplantatie: “Als ik mezelf soms op tv zie, denk ik: ‘Oei, mijn haar is nu wel heel dun’”

In de nieuwe aflevering van het VTM-programma Axel gaat binnen volgt Axel Daeseleire een aantal mensen die naar het Turkse Instanbul trekken om een schoonheidsoperatie te laten uitvoeren. Zo gaat de Antwerpse kapper Fabio Vignigni (43), die steevast het haar van de presentator kapt, voor een haartransplantatie. Een ingreep die Daeseleire zelf overweegt. “Als ik mezelf soms op tv zie, denk ik: ‘Oei, mijn haar is nu wel heel dun’.”

wvb

Istanbul is niet alleen de grootste stad van Turkije, de toeristische trekpleister staat ook wereldwijd bekend als the place to be voor medische correcties. Mannen die hun kalend hoofd laten aanpakken is wellicht de meest gekende ingreep. Maar ook neuscorrecties en hele verbouwingswerken aan het gebit gebeuren er aan de lopende band. Ieder jaar goed voor 52 miljoen schoonheidszoekers.

Professioneel

Net als een heleboel mannen van middelbare leeftijd, zit ook Daeseleire in de categorie van de bevolkingsgroep bij wie de haardos met de jaren gevoelig uitdunt. Ook hij zou zich aan een haartransplantatie wagen, laat hij zich ontvallen in Het Laatste Nieuws. “Als ik mezelf soms op tv zie, denk ik: ‘Oei, mijn haar is nu wel heel dun’”, zegt het tv-gezicht. “Maar momenteel vind ik chirurgische ingreep nog niet nodig.”

LEES OOK. Tom Dice deelt foto’s van succesvolle haartransplantatie: “Nu maak ik me geen zorgen meer op het podium”

Fabio Vignigni, die sinds acht jaar het Antwerpse kapsalon Barber-ella uitbaat, mag naast een rist BV’s als Jani Kazaltzis, Eva Daeleman en Annemie Struyf ook Axel tot zijn vaste klanten rekenen. De veertiger zakt in de komende aflevering van Axel gaat binnen naar de Turkse grootstad af om zijn kale plekken aan te pakken. “Ik vond dat voor hem ook niet nodig, maar ik moet zeggen dat het goed gelukt is”, zegt Axel. “Als ik ooit een haartransplantatie zou overwegen, trek ik naar Turkije. Ik heb er gezien hoe professioneel ze er werken. Omdat het daar zo vaak gedaan wordt, hebben ze ook veel ervaring.”

Zware ingreep

Voor een haartransplantatie tel je, afhankelijk van de hoeveelheid haar die je moet laten inplanten, tussen de 3.000 en 6.000 euro neer, inclusief de reis. “In België betaal je minstens drie keer zoveel”, vertelt Daeseleire. “Het blijft een zware ingreep hé. De behandeling duurt zowat zeven uur en dan moet je nog herstellen. Ze scheren al je haren af, dus moet je een tijdje een pet dragen”, legt hij uit. “Ik zou dat al heel goed moeten plannen in functie van mijn tv-werk. Ik behelp me momenteel met Hair T4, een haarproduct dat mijn kapper me aanraadt en wat je alleen bij de apotheek kunt halen. Sindsdien is mijn haar weer dikker”, aldus de Antwerpse presentator.

LEES OOK. Terwijl het haar op het hoofd langzaam verdwijnt, groeit er elders op het lichaam steeds meer: hoe kan dat?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER