© Tom Palmaers

Zeven jaar later krijgt Bilzen eindelijk een Colruyt

Zeven jaar nadat Colruyt de gronden van het vroegere British-hotel aan de Maastrichterstraat in Bilzen heeft gekocht, kan er binnenkort eindelijk worden begonnen met de bouw van de nieuwe supermarkt in het Demerstadje. “We hopen eind 2020 te kunnen openen”, zegt Roel Beyl, expansieverantwoordelijke bij Colruyt.

Ruben STEEGEN/Johnny GEURTS

Al sinds het British-hotel aan de Maastrichterstraat tegen de grond ging, wordt er in Bilzen druk gespeculeerd over de komst van een Colruyt naar de locatie. “Maar binnenkort is het eindelijk zover”, bevestigt Roel Beyl. “Het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Tabaart is rond. Volgende week zitten we een laatste keer samen met de stad Bilzen voor de finale besprekingen, zodat we snel daarna de bouwvergunning kunnen aanvragen.”

Dertig jobs

De supermarkt, inclusief parking, komt op de hoek van de Maastrichterstraat en de Spelverstraat. “Het wordt een traditionele Colruyt met Collect&Go-afhaalpunt. De winkel zal werk verschaffen aan zo’n dertig mensen. We hopen in september te kunnen beginnen met de bouw, zodat de winkel eind 2020 open kan.”

Hoewel het centrum van Bilzen al een Lidl, Aldi, Okay en twee Carrefours telt, is er volgens Beyl nog voldoende potentieel voor een extra speler. “In de nabije omgeving ligt er geen andere Colruyt.”

De Bilzense Okay, onderdeel van de Colruyt Group, blijft ook na de opening van de nieuwe supermarkt gewoon bestaan.

Ontsluiting woonsite

Kersvers burgemeester Bruno Steegen (Beter Bilzen) vindt de komst van Colruyt een goede stap voor Bilzen. “Uiteraard zijn er al veel supermarkten in de buurt, maar het is duidelijk dat er veel mensen uitkijken naar de komst van deze nieuwe en grote speler op Bilzens grondgebied. Het feit dat met de vestiging ook tientallen jobs worden gecreëerd is uiteraard een goede zaak. De komst van Colruyt is meteen ook de start van de ontsluiting van het woonuitbreidingsgebied op de site”, aldus Steegen.

Dat woonuitbreidingsgebied, met in eerste instantie zo‘n 150 woningen, is gesitueerd tussen de N2 Maastrichterstraat, de Tabaartstraat en de Spelverstraat.