Steven De Lelie (rechts) kroop in Familie jarenlang in de huid van slechterik Bert Van den Bossche.© Frederik Beyens, VTM

Berucht ‘Familie’-personage maakt langverwachte comeback, maar zonder acteur Steven De Lelie: “Natuurlijk vind ik dat jammer”

Bert Van den Bossche, één van de grootste slechteriken die Familie ooit heeft gekend, maakte onlangs, na een periode van negen jaar, zijn comeback. Het beruchte personage deed dat op een opmerkelijke manier: door plastische chirurgie te laten uitvoeren. Steven De Lelie (47), die jarenlang de rol van de gewiekste zakenman vertolkte in de VTM-soap, werd vervangen door Jan Sobrie. Echt malen doet de Antwerpenaar daar niet om, maar het geeft hem wel een dubbel gevoel, zo zegt hij in een interview met Het Laatste Nieuws. “Natuurlijk vind ik dat jammer, maar dat is de gang van zaken.”

wvb

Het personage deed al enkele maanden geleden opnieuw zijn intrede als Joris Nuyens, maar in de aflevering van afgelopen vrijdag werd onthuld dat het in werkelijkheid om gemenerik Bert Van den Bossche ging. Die had een ingreep laten uitvoeren aan zijn gezicht om onherkenbaar wraak te kunnen nemen op de rest van zijn familie, met wie hij al jaren in zware onmin leeft. Voor vele kijkers een plottwist, maar de grootste fans van de soap hadden zijn terugkomst al langer zien aankomen.

“Jammer”

Dat niet hij maar Gentenaar Jan Sobrie werd opgebeld om de rol, die hij tot 2015 vertolkte, op zich te nemen, deert hem niet maar het figuur dat hem in het verleden zo veel tv-werk opleverde plots door iemand anders zien gespeeld worden, raakt hem ergens wel een beetje. “Natuurlijk vind ik dat jammer”, geeft de Antwerpse acteur toe. “Maar de makers zijn wel zo tactvol geweest mij op voorhand daarover in te lichten, dat vind ik vriendelijk van hen”, vertelt De Lelie aan Het Laatste Nieuws.

LEES OOK. Plottwist in ‘Familie’: omstreden personage blijkt niet te zijn wie hij beweert

De Antwerpenaar houdt er een dubbel gevoel aan over. “Ik heb die rol heel graag gespeeld”, zegt De Lelie. “De voorbije jaren heb ik regelmatig de vraag gekregen: wanneer kom je terug? Dat zit er nu allicht niet meer in. Ach ja, dat is de gang van zaken. Misschien hebben ze nog flashbacks nodig op zijn begrafenis”, lacht hij.

Job in de zorg en Radio Minerva

Ondanks dat hij naast de rol van zijn omstreden alter ego grijpt, heeft de acteur zijn handen meer dan vol. “Ik ben nu aan de slag in de woonzorgsector”, geeft De Lelie mee. “En verder speel ik soms nog weleens mee in een stuk of regisseer ik en presenteer ik op Radio Minerva elke dinsdag tussen 14 en 16 uur. Ik zit ook in de liveband van Radio Minerva, samen met onder anderen Nicoline Hummel. We gaan binnenkort zelfs een dubbel-LP uitbrengen. Dat wordt heel spannend, er komen ook nog concerten aan.”

Of we hem ooit nog zullen terugzien in Familie of een andere tv-soap? “Zeg nooit nooit, maar ik denk niet dat ik mij nog voor jaren aan een rol vast zou pinnen, gezien ik niet uit de zorg weg wil, want dat heeft ook mijn hart gestolen”, aldus De Lelie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER