Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Nederlandse hooligans veroorzaken rellen na Club Brugge-Antwerp FC

Nederlandse hooligans veroorzaken rellen na Club Brugge-Antwerp FC
Beeld Photo News

Zowat tachtig jonge hooligans van ADO Den Haag hebben voor heibel gezorgd na afloop van de wedstrijd Club Brugge - Antwerp FC (1-0).

Ze waren hun Brugse vrienden komen versterken voor wat aangekondigd werd als de grootste risicomatch van het jaar. De hooligans van Antwerp hadden vooraf al laten weten dat ze niet op de afspraak zouden zijn. De Antwerpse recherche zit hen namelijk op de hielen in een groot onderzoek.

Ondanks die afzegging hadden naast de tachtig Nederlanders nog andere hooligans zich gemeld: een internationaal gezelschap bestaande uit tientallen aanhangers van York City, Lille OSC en Beerschot-Wilrijk. Volgens onze bronnen stonden in totaal driehonderd hooligans klaar om die van Antwerp warm te ontvangen, vergeefse moeite dus.

400 agenten

De politie had op haar beurt een ordemacht van tien pelotons of zowat vierhonderd geüniformeerde manschappen op de been gebracht. Die hadden versterking gekregen van arrestatieteams en hooliganspotters in burger.

Tijdens de wedstrijd was er een eerste incident aan de loges van de hoofdtribune. Stewards en politie moesten tussenbeide komen toen er herrie dreigde met een groep aanhangers van Antwerp die tickets hadden bemachtigd tussen het thuispubliek.

De groep uit Den Haag wilde oprukken naar de parking met supportersbussen van Antwerp. ”Onderweg kregen ze het echter aan de stok met onze eigen Brugge-supporters”, zeggen onze bronnen

Pas na afloop van de wedstrijd ging het goed mis. De groep uit Den Haag wilde oprukken naar de parking met supportersbussen van Antwerp. ”Onderweg kregen ze het echter aan de stok met onze eigen Brugge-supporters”, zeggen onze bronnen. ”Ze dachten dat ze uitgedaagd werden door hooligans van Willem II Tilburg, die dan weer nauwe banden hebben met Antwerp. Maar het ging om een misverstand.” Daarbij sneuvelden enkele ruiten van café In De Vriendschap.

De politie kon tientallen hooligans oppakken. Daarna bleef het nog lange tijd onrustig in de omgeving van het Jan Breydelstadion.