vrijdag 27 april 2018 - Jupiler Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 Isosport

KV MECHELEN

ROB SCHOOFS verhuist allicht met Malinwa mee naar 1B

“Club wil niet dat ik vertrek”

Terwijl alle andere eersteklassers de play-offs afwerken, heerst bij het gedegradeerde KV Mechelen nog steeds een begrafenisstemming. Al traint een tiental spelers nog twee keer per week om bezig te blijven. Inclusief Truienaar Rob Schoofs, die bij Malinwa nog een contract van drie jaar heeft. “Mechelen wil niet dat ik vertrek. Als de sterkhouders blijven, overweeg ik dat ook te doen.”

Gunter SCHOOFS

“Het blijft onwaarschijnlijk dat we gedegradeerd zijn”, blikt Rob Schoofs terug op het desastreuze seizoen van KV Mechelen. “Ik kan nog steeds niet exact zeggen waar het aan gelegen heeft. Al vanaf de eerste speeldag liep het stroef. De eerste overwinning bleef te lang uit. Die kwam er pas op de achtste speeldag in de thuismatch tegen STVV. Maar ook na die driepunter bleven we onderaan bengelen.”

Personal coach

Na de rampzalige zondag waarop Mechelen won van Waasland-Beveren (2-0), maar Eupen het laken nog naar zich toe trok tegen Moeskroen (4-0), sloeg de begrafenisstemming toe bij Malinwa. Het seizoen was meteen afgelopen, dus geen play-offs meer voor Schoofs en co. “Ik heb mijn hoofd intussen leeggemaakt en trok met mijn vriendin naar Miami. De buitenlandse spelers zijn allemaal teruggekeerd naar het thuisfront, maar met een tiental landgenoten trainen we twee keer per week met hulptrainer Sven Swinnen. Kwestie van toch bezig te blijven met de bal. Oefenduels staan niet meer op het programma. Het gebrek aan wedstrijden probeer ik op te vangen met dagelijkse intensieve trainingen met een personal coach, zodat ik er bij aanvang van het nieuwe seizoen sta.”

Als je degradeert, moet je in de spiegel kijken. Ik weet dat ik voor Nieuwjaar - mede door blessures - te weinig liet zien. Zodra ik weer fit was, liep het beter Rob SCHOOFS

Vraag is wat er met Schoofs gebeurt nu Mechelen naar 1B zakt. “De club wil me absoluut houden. En ik sta ook niet afkerig tegenover een verlengd verblijf. Als we meedoen voor de titel, kan het een mooi seizoen worden. Mechelen heeft vorige zomer trouwens fors in me geïnvesteerd, ik heb nog drie jaar contract en besef dat niet alle eersteklassers de financiële slagkracht hebben om me hier weg te kopen.”

Ander carrièreplan

“Als je degradeert, moet je ook in de spiegel kijken”, vervolgt Schoofs. “Ik weet van mezelf dat het voor Nieuwjaar - mede door blessures en een inactiviteit van bijna twee maanden - te weinig was. Toen ik na de winterstop weer fit was - en met de komst van Dennis Van Wijk - liep het weer beter. Ik voelde me week na week sterker worden en keek uit naar play-off 2. Het liep echter anders.”

En dus wachten voor Schoofs vanaf augustus allicht weer confrontaties met ploegen als Union en Roeselare. “Ploegen die ik met STVV ook bekampte. Ik speel liever tegen grotere namen, want uiteindelijk ligt mijn ambitie bij een (sub)topclub, maar het is nu zo. Mijn carrièreplan zag er helemaal anders uit, maar toch: dit is een mooie club met fantastische supporters. Als de andere sterkhouders blijven, overweeg ik dat ook te doen.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws