© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

KV Mechelen klopt Heist in oefenpot na late winnende treffer

KV Mechelen won in Heist na een nipte 2-3 zege. Geen verlengstuk van de ruime 0-10 in de eerste oefenpot tegen GR Katelijne. Daarvoor was tegenstander Heist ook een pak beter. Beide ploegen speelden in elke helft met een ander elftal.

Geert Fierens

KV Mechelen miste de geblesseerden Kolovos, De Camargo en Lemoine. Heist startte met de nieuwkomers Janssens en Adesanya. Een gezapige oefenpot onder een stralende zon, maar toch niet de grote opkomst voor dit burentreffen. Veel middenveldspel en weinig kansen.

Het was de thuisploeg die na twintig minuten op voorsprong klom. Gewezen Mechelaar Adesanya trok de bal voor doel, waar Ventose het leer maar over de lijn te duwen had. Geen onverdiende voorsprong voor een wel gretig Heist.

Weinig spektakel op het veld, dan maar gluren in de tribune waar Elias Cobbaut zijn ex-club kwam aanmoedigen. Cobbaut begint donderdag aan zijn eerste training op Anderlecht. Het spel werd wat ruwer, dat kostte Smolders en Matterne de gele kaart.

De beste kans voor de bezoekers was voor Beqiraj. Na een lange ren van Ouattara trapte hij de voorzet via Van Aerschot in corner. Er werd gerust met een kleine voorsprong voor Heist.

Andere elftallen na rust

Na de pauze verschenen twee andere elftallen tussen de lijnen. Het duurde niet lang of KV hing de bordjes gelijk. Tainmont nette de gelijkmaker. De bezoekers dicteerden nu meer de wet dan voor de rust. Heist, met een drietal testers, speelde met een jonge ploeg. Een mix van testers en nieuwkomers. Dit onuitgegeven elftal deed het niet onaardig, Heist werd niet weggespeeld.

Net voor het uur klom de thuisploeg zelfs voor de tweede keer op voorsprong. Via de hulp van de lat trapte Brian Yoka de bal over de lijn. Geen doellijntechnologie, maar ook geen protest. Malinwa ging op zoek naar de gelijkmaker, en dat gebeurde op vrijschoppen en hoekschoppen. Zo kopte Pedersen naast. En geel-rood was wat later weer gevaarlijk op een stilstaande fase. Tainmont krulde de vrijschop maar nipt naast de paal. Het werd toch 2-2.

Na een licht toegekende strafschop na een duwfout op Pedersen ging de bal op de stip. Bosiers mikte laag naast de paal binnen. Kort voor tijd ging Mechelen er toch nog over. Ex-Heistenaar Jules Van Cleemput scoorde. In het slotkwartier moest Nicola Storm geblesseerd naar de kant.

HEIST:

1e helft: Van Aerschot, Engelen, Ventose, Adesanya, Janssens, Troonbeeckx, Matterne, Tambeur, Verbist, Claes, Regnier.

2e helft: Van Aerschot, Koeck, Wijns, Demirsoy, Englebert, Vanderpoorten, Samir, Mo, Yoka, Benhamou, Illias.

KV MECHELEN:

1e helft: Moris, De Witte, Bagayoko, Smolders, Swinkels, De Looze, Schoofs, Sylla, Matthys, Beqiraj, Ouattara.

2e helft: Castro, Van Cleemput, Cocalic, Mera, De Looze, Boni, Cobos, Bosiers, Storm (75’ Ouattara), Pedersen, Tainmont.

DOELPUNT: 21’ Ventose 1-0, 52’ Tainmont 1-1, 58’ Yoka 2-1, 79’ Bosiers 2-2 (strafschop), 87’ Van Cleemput 2-3.

GELE KAARTEN: 28’ Smolders, 41’ Matterne, 62’ Mo, 83’ Mera.