© ZUMA Press

OPROEP. Word jij als LGBTQ+’er ook gediscrimineerd of geïntimideerd?

Hasselt -

Uit een Europese enquête bij ruim 100.000 leden van de LGBTQ+-gemeenschap blijkt dat zij nog steeds gepest, geïntimideerd en aangevallen worden. Word jij als LGBTQ’er ook nog fysiek en/of verbaal belaagd? Ben je open over je geaardheid? Laat het ons weten.

Olivier Simons

Het EU-Agentschap voor Fundamentele Rechten voerde in 2019 en 2023 een grootschalige enquête uit binnen de LGBTQ+-gemeenschap. Hoewel er op het vlak van discriminatie voorzichtige stappen vooruit zijn genomen, is het aantal gevallen van geweld en intimidatie gestegen in Europa.

Ook in België geeft de helft van de respondenten aan dat ze niet hand in hand durven wandelen met hun partner op straat. Ruim een kwart vermijdt bepaalde plekken uit vrees voor een aanval, en het aantal gevallen van intimidatie steeg van 43 procent in 2019 naar 53 procent in 2023. Twee op de drie LGBTQ+’ers zeggen dat ze op school gepest worden.

Het Belang van Limburg is voor een artikel op zoek naar Limburgse LGBTQ+’ers die graag willen getuigen over de intimidatie en discriminatie waar ze nog steeds mee geconfronteerd worden. Durf jij met je partner hand in hand te wandelen? Werd of word je gepest op school? Ben je al eens verbaal of fysiek aangevallen? Laat het ons weten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer