camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Eric Goens (l.) met Steven Defour aan de kickertafel.  Play Sports

De kleedkamer was al vol, dus neemt Eric Goens de kantine

Na Het huis, Kroost, Die huis en Bargoens maakt Eric Goens een nieuw interviewprogramma. Voor betaalzender Play Sports praat hij met acht voetbalgasten in Kantine.

Vanaf vrijdag 29 maart praat Eric Goens in de kantine van Tweede Provincialer Rapide Wezemaal met bekende gasten uit het Belgische voetbal. Op de gastenlijst staan Bart Verhaeghe (voorzitter van Club Brugge), Olivier Deschacht (ex-speler bij Anderlecht, nu bij Lokeren), Marc Coucke (voorzitter van Anderlecht), Gert Verheyen (ex-coach bij KV Oostende), Steven Defour (speler bij Burnley FC, ex-Anderlecht) en Danny Vukovic (doelman van KRC Genk). Goens gebruikt het decor van de kantine om de gesprekken een andere wending te geven, van de prijzenkast tot de kickertafel. Als uitsmijter wordt de gast via de VAR – Video Assistant Referee – geconfronteerd met een fragment, een foto of een uitspraak.

Steven Defour (r.) krijgt met de VAR te maken.  Play Sports

Voor Eric Goens is Kantine een terugkeer naar zijn roots: “In 1991 ben ik begonnen als voetbaljournalist bij Canal+. En de voetbalwereld ligt me nog altijd na aan het hart. Mijn zoon voetbalt en ik heb al jaren een abonnement op Club Brugge. De gesprekken in Kantine zullen verder gaan dan de terugkerende clichés die we nog te veel zien in het voetbal. Bedoeling is om met de gasten een openhartig gesprek te hebben, waarbij ze diep in hun ziel laten kijken en de mooie maar ook moeilijke momenten op en naast het veld met de kijkers delen.”

Kantine begint op 29 maart met Steven Defour.(tdl)