Wielrennen: dames elite 1st Cyclis Classic Hamme 

“Mijn fiets is zonder mij over de meet gebold”: Jinse Peeters was een van de vele slachtoffers van de dominoval in Hamme

Hamme/Mol -

Wie op sociale media de beelden zag van de dominoval in de 1st Cyclis Classic te Hamme zal ongetwijfeld met de ogen geknipperd hebben. Tientallen rensters waren betrokken bij de val in de pelotonspurt. Zo ook Jinse Peeters. “Gelukkig heb ik mijn rug niet gebroken.”

Lieven Verheyen

“Het was inderdaad een spectaculaire val.” Jinse Peeters kan daags na haar crash al wat relativeren. “Gelukkig valt de schade best nog mee, al vreesde ik eerst het ergste. De mensen van de ambulancedienst spraken zelfs van een gebroken rug op het moment dat ze mij verzorgden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dat was dus niet het geval. Al voelt de Molse momenteel nog pijn. “Vooral de rug is serieus geraakt. Het lijkt erop alsof ik enkele tandwielen heb laten tatoeëren. (lacht) Stappen gaat ook absoluut niet vlot. Maar na enkele dagen zal ook dat wel beteren.”

Jinse Peeters daags na haar valpartij: let op de sporen van tandwielen op haar beschadigd shirt.© rr

De renster van het De Ceuster-Bonache CX team leek nochtans de val te ontlopen. “Aan de rechterkant viel er eerst iemand. Haar fiets katapulteerde in het peloton. Iedereen kneep in volle spurt de remmen toe. Aangezien ik net ploeggenote Jesse Vandenbulcke vooraan had afgezet had ik me laten afzakken naar achter. Ikzelf kon tijdig stoppen. Maar achter mij reed een renster vol op me in.”

74ste in einduitslag

Ondanks de zware val en het feit dat ze zelf de eindmeet niet heeft bereikt, staat ze toch als 74ste in de einduitslag. “Door een eerdere bacteriële infectie was dit nog maar mijn eerste koers van het seizoen. Ik wou per se in de einduitslag staan. In een reflex vroeg ik op de brancard aan enkele ploeggenotes om mijn fiets over de meet te duwen. Dat deden ze graag voor mij.”

“Door een eerdere darminfectie was dit nog maar mijn eerste koers van het seizoen. Ik wou per se in de einduitslag staan. In een reflex vroeg ik op de brancard aan enkele ploeggenotes om mijn fiets over de meet te duwen”

Jinse Peeters

De Ceuster-Bonache CX team

Normaal zou Peeters dit weekend ook in Schellebelle aan de start hebben gestaan. “Ik vrees dat het niet zal lukken. En als ik naar de dokters luister, zou ik dit weekend nog van de fiets moeten blijven. Maar ik heb al zoveel wedstrijden moeten missen dat ik morgen nog ga afwachten.”

De ravage aan de finish was enorm.© Geert De Rycke

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen