Emanuel Liefsoens: “We hebben de zwaarste tegenstander geloot.”© Serge Minten

KVK Wellen - VW Hamme Eindronde derde afdeling VV: Zondag 15.00u

KVK Wellen “niet vies van promotie”, maar “we hebben met VW Hamme de zwaarste ploeg geloot”

KVK Wellen lootte in de stijgers-eindronde van derde afdeling VV de vice-kampioen uit de A-reeks, Vigor Wuitens Hamme. Bij die Oost-Vlaamse club kende auteur Herman Brusselmans een kortstondige voetbalcarrière.

“Ah, dat quizweetje kende ik niet”, lacht Wellen-coach Emanuel Liefsoens (foto), die toegeeft dat de hele ploeg hem eigenlijk onbekend was. “Maar ondertussen heb ik via videobeelden mijn huiswerk wel gedaan. Eigenlijk hadden we die beelden niet nodig om te beseffen dat we de zwaarste tegenstander geloot hebben. Hen opzij zetten, wordt geen makkelijke klus. De vraag is hoezeer zij mentaal zijn opgelapt na de uppercut, die ze ontvingen op de voorlaatste speeldag, toen zij het kampioenschap verloren. Bij ons zit het gemoed goed, zeker na de mooie zege tegen kampioen Termien. We willen maar al te graag een verlengstuk breien aan onze sterke thuisreputatie, na winstmatchen tegen Geel en Termien”, aldus Liefsoenss die niet rond de pot draait wat betreft promotie. “We zijn er niet vies van. Nu de kansen er zo voor liggen, willen we die ook grijpen.” (gesi)

WELLEN: Ponet (operatie) ontbreekt. Dieme en Meeus zijn niet volledig wedstrijdfit en starten op de bank. Kapitein Winkels komt uit schorsing.De kern: Brants, Dieme, Govarts, Haesevoets, Haex, Houben, Meeus, Orye, Poell, Ramaekers, Rediers, Schevenels, Vanderheiden, Vanderhoeft, Vos, Winkels. (gesi)

Aangeboden door onze partners