© BELGA

David Goffin gaat ook in Genève kansloos onderuit: Amerikaan Nicolas Moreno De Alboran is opnieuw te sterk voor onze gewezen nummer één

David Goffin (ATP 115) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde (achtste finales) van het ATP 250-toernooi in het Zwitserse Genève. De 33-jarige Luikenaar, die zich via de kwalificaties op de hoofdtabel werkte, verloor kansloos in twee sets (6-2 en 6-1) van de Amerikaan Nicolas Moreno De Alboran (ATP 140), een andere kwalificatiespeler. De partij duurde een uur en tien minuten.

Belga
Bron: BELGA

Goffin moest net als op het toernooi in het Marokkaanse Marrakech vorige maand de duimen leggen voor Moreno De Alboran. Ook toen won de 26-jarige Amerikaan in twee sets (6-3 en 6-4), nadat beide spelers uit de kwalificaties waren gekomen.

Goffin hervatte vorige week de competitie na een break van een kleine maand. Door rugproblemen gaf hij begin mei forfait voor een Challengertoernooi in het Franse Aix-en-Provence. Vorige vrijdag was hij nog aan de slag op het Challengertoernooi in Turijn, waar door de veelvuldige regenval het speelschema sterk verstoord was.

Goffin won er zijn eerste ronde, maar verloor zijn tweede ronde tegen het Italiaanse topreekshoofd Lorenzo Musetti (ATP 29). Hij stapte vervolgens snel in de auto voor de verplaatsing naar Genève waar hij in de kwalificaties in actie kwam. In Zwitserland bereidde Goffin zich voor op Roland Garros, dat zondag start en waar hij voor de dertiende keer op rij op de hoofdtabel staat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis