© Sven Dillen

3,75 euro voor frikandel en 400 euro voor fles wodka: een greep uit de prijslijst van Extrema

Houthalen-Helchteren -

Aan originele food- en drankstandjes geen gebrek op het festivalterrein in Houthalen-Helchteren, maar hoe diep tast je in je buidel voor de goedkoopste en duurste drankjes en snacks?

Lien Vande Kerkhof

De prijs voor een bonnetje op Extrema Outdoor is dit jaar net zoals vorig jaar 3,75 euro. Dat is dan ook meteen het bedrag dat je moet neerleggen voor de goedkoopste drankjes en snacks, zoals pintjes, cola en frikandellen.

“Wij gaan voor frietjes met stoofvlees”, zegt een Limburgse festivalganger die net is aangekomen op het terrein. “We hebben nog geen uitgebreide foodinspectie kunnen doen, maar met frietjes zitten we altijd goed. Ze vragen 3 bonnetjes, dat is 11,25 euro. Op een festival kijken mijn vrienden en ik nooit naar het geld. We leven hiervoor, hé.”

© Sven Dillen

Wie een biertje al kostelijk vindt, blijft beter weg uit de VIP-ruimte, waar flessen wodka tot wel 1.000 euro over de toonbank vliegen. “Dat is niks vergeleken met Tomorrowland”, verzekert de bediening ons. “Daar worden flessen geserveerd zo groot als een volwassen man, voor 40.000 euro per stuk. De mooiste fles die wij in de aanbieding hebben, is de ‘Belvedere Ten’ van 0,75 liter, voor 400 euro. Als je die netjes verdeelt, kan je daar ongeveer 15 glazen mee inschenken.”

Andere prijzen op het terrein: 2 bonnetjes of 7,5 euro voor een gezonde smoothie, 1,5 bonnetje of 5,6 euro voor een croque met ham en kaas, 2 bonnetjes of 7,5 euro voor een Aperol Spritz en 3,5 bonnetjes of 13,15 euro voor een Lebanees flatbread met tabouleh, gepekelde ajuintjes en gegrilde kip of falafel.

© Sven Dillen

Een van de duurste gerechten die we spotten, is een volledige pizza van 4,5 bon of 16,9 euro van de foodtruck ‘Old Scuola’, die ook twee pizzarestaurants uitbaten in Rotterdam. “Wij bakken onze pizza’s in echte houtovens uit Napels, die helemaal naar Nederland zijn getransporteerd. We zijn gisteren heel de dag bezig geweest met het maken van deeg, dat doen we zelf met de hand, zonder deegrol. Verder gebruiken we alleen maar verse en kwaliteitsvolle ingrediënten. Prijs-kwaliteit gezien, heb je met een van onze pizza’s dus wel een echte restaurantmaaltijd.”

© Sven Dillen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer