frankrijk

Echtgenoot Belgisch model aangeklaagd wegens plunderen bedrijfsrekeningen

© AFP

De Franse zakenman Arnaud Lagardère, topman van de gelijknamige groep, is aangeklaagd voor het verspreiden van valse of misleidende informatie, kopen van stemmen, misbruik van bedrijfsmiddelen en machtsmisbruik en het niet-indienen van rekeningen.

blg

Arnaud Lagardère werd maandag de hele dag lang ondervraagd in Parijs. Dat meldt een gerechtelijke bron aan persbureau AFP. De echtgenoot van het dertig jaar jongere Belgische model Jade Foret wordt ervan verdacht jarenlang de rekeningen van zijn bedrijven geplunderd te hebben om zijn levensstijl en persoonlijke uitgaven te financieren.

De zakenman staat nu onder gerechtelijke controle, met een bestuursverbod en de verplichting om een borg van 200.000 euro te betalen. De feiten zouden zich voorgedaan hebben van april 2009 tot december 2022.

Toen Lagardère, enige zoon, na het overlijden van zijn vader Jean-Luc in 2003 de leiding overnam van het zakenimperium, trok hij zich geleidelijk terug uit de militaire activiteiten, transport, en ging hij zich concentreren op media, uitgeverijen en ontspanning.

Miljardair Vincent Bolloré verwierf in 2022 met zijn mediareus Vivendi de controle over Lagardère. Lagardère staat wel nog altijd aan het roer van de groep.

Een van Lagardères zonen uit zijn eerste huwelijk is samen met Cassandra Foret, de jongere zus van Jade Foret.