Direct naar artikelinhoud
Politiek

Descheemaecker na de beschuldigingen van Crombez: "Altijd discreet gebleven"

Marc Descheemaecker.Beeld EPA

Marc Descheemaecker, voorzitter van de Raad van Bestuur van De Lijn, betreurt dat hij door sp.a-voorzitter John Crombez beschuldigd wordt van perslekken over Tom Meeuws, die gisteren zijn ontslag aanbood als kandidaat van de Samen-lijst in Antwerpen. Dat zei hij vanmorgen in De ochtend op Radio 1.

Gisteren was gebleken dat Meeuws in zijn vorige job als directeur van De Lijn het niet zo nauw nam met de financiële regels. "Dit gaat om informatie die bijna niemand kan hebben, behalve de Raad van Bestuur", had Crombez gisteravond gezegd in De Afspraak. "De voorzitter kan de enige zijn die deze dingen in de krant heeft gegooid, met de bedoeling om Meeuws te beschadigen."

Descheemaecker ontkent dat hij contact heeft gehad met de media. "Er is altijd absolute discretie geweest. We hebben dit dossier altijd behandeld in alle bescheidenheid voor beide partijen. Ik sluit natuurlijk niet uit dat ergens een journalist brokjes informatie aan elkaar heeft gekleefd. Maar ik weet één zaak en dat zweer ik: ik heb op geen enkel moment contact gehad met mensen van Dag Allemaal of Het Laatste Nieuws."

Lees ook: Reconstructie van een bewogen dag voor Tom Meeuws

"Externe vijand"

Op zijn beurt haalt Descheemaecker hard uit naar Crombez. Hij stelt dat Crombez "een externe vijand zoekt om zijn troepen te mobiliseren" en "zijn interne personeelsproblemen probeert op te lossen door iemand te beschuldigen die niets verkeerd gedaan heeft".

"Overal zit hij met problemen", klinkt het. "In Hasselt, Antwerpen, Gent, en zelfs in zijn eigen gemeente komt zijn partij niet meer op onder de gewone naam."