Deze U12 van KFC Broechem, hier met trainer Filip, razen als een stoomtrein over de groene grasmat. Op 1 mei wonnen ze de jeugdcup Het Nieuwsblad in hun leeftijdscategorie.© rr

U12 van KFC Broechem greep op 1 mei met winnen jeugdcup zoveelste beker

Broechem -

Met de jeugd bij KFC Broechem zit het wel snor. De U12 won op 1 mei de Cup Het Nieuwsblad. Niet de eerste triomf van dit getalenteerd ploegje van twaalf voetballers. Ze wonnen al verschillende bekers en speelden al verschillende finales.

Het gaat om U12-spelers, maar ze spelen onder de U13, omdat ze die uitdaging nodig hebben. En dan nog winnen ze bijna al hun matchen. Ze hebben tijdens dit seizoen één match verloren, voor de rest wonnen ze alles, met grote cijfers verschil.

Sinds vorig jaar doen ze ook mee met tornooien onder IP-niveau, dit wil zeggen InterProvinciaal. Broechem speelt op gewestelijk niveau, dan heb je provinciaal niveau en daarna is het IP.

Op zaterdag 30 maart mochten ze nog meedoen aan een tornooi in Sint-Niklaas tegen allemaal IP-ploegen. Ze wonnen en mogen daarom naar Duitsland om daar aan een groot tornooi mee te doen, tegen verschillende ploegen van andere landen.

“Eigenlijk hebben ze al heel veel gepresteerd”, zegt een fiere mama. Ook de ouders komen allemaal goed overeen en staan als een blok supporters achter hun kinderen. Zij hebben een toptrainer, die heel veel tijd in hen steekt en zorgt dat ze ook zo’n kansen krijgen om op grotere tornooien te staan.

Een dikke proficiat dus aan Nick, Thomas, Levi, Lenne, Pepijn, Mathieu, Jack, Jack, Lasse, Tuur en Jasper. En niet te vergeten aan trainer Filip. Hopelijk zijn onze Rode Duivels volgende maand even goed in vorm en is de teamspirit daar even sterk.

De U12 van KFC Broechem is in de winning mood.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners