beeldverhaal

Dit zijn de opmerkelijkste beelden van de week

© afp

De beeldredactie van De Standaard selecteert iedere week de meest in het oog springende nieuwsfoto’s.

© Luis Tato/afp

© Daniel Irungu/epa

Kenia kampt nog steeds met wateroverlast. Het uitzonderlijk zware maart-mei-regenseizoen, gesterkt door El Nino, kostte al meer dan 120 mensen het leven.

© Abed Rahim Khatib/getty

Familieleden rouwen bij het de lichamen van dierbaren die ze verloren bij een Israëlische luchtaanval in Rafah.

© Wally Skalij/getty

© Jae C. Hong/ap

Uit protest tegen die aanhoudende Israëlische aanvallen op Palestijnse burgers bezetten studenten van de UCLA universiteit in Los Angeles hun campus. Dat leidde tot gewelddadige confrontaties met zowel politie als pro-Israëlische demonstranten.

© Cesare Abbate/epa

1 mei, de Dag van de Arbeid, ging in het Italiaanse Napels gepaard met demonstraties. Het hoofdkwartier van de vakbond en de aanwezige politie kregen daarbij rode verf over zich heen.

© Justin Lane/ap

Donald Trump had deze week niets te vieren. Hij moest zich weer een hele week melden bij de rechtbank in Manhattan.

© Dimitar Dilkoff/afp

De Vrijheid leidt het volk, het beroemde schilderij van Eugène Delacroix uit 1830, mocht na een half jaar restauratiewerken terug naar zijn plek aan de muur in het Louvre. Vanaf vandaag kunnen bezoekers het werk weer aanschouwen in zijn originele kleuren.

© afp

Een visser schept dode vis uit een reservoir in Vietnam. De waterkwaliteit die te wensen overlaat, tegelijk met de zware hittegolf die Zuidoost-Azië momenteel treft, leidden tot een massale sterfte.

© Chris Machian/ap

Jon Alexander, links onderaan in beeld, meet de schade aan zijn woning in Nebraska op na de passage van een tornado. Verschillende staten kregen deze week te maken met de doortocht van tornado’s.

© Alberto Pizzoli/afp

De doortocht van de paus in het Italiaanse Venetië verliep dan weer zonder grote schade. Voor de gelegenheid verplaatste de paus zich per pausboot in plaats van met zijn gebruikelijke pausmobiel.

© Carlos Fabal/afp

Inwoners en hun honden in de Braziliaanse staat Rio Grande do Sul worden geëvacueerd uit overstroomd gebied. De gouverneur Eduardo Leite noemde de overstromingen, die ook hier versterkt werden door El Nino, “de grootste ramp die de staat ooit heeft meegemaakt”.

© getty

Inwoners in Odessa zien hoe de rechtenacademie van hun stad uitbrandt na een Russisch bombardement. Oekraïne beschuldigde Rusland ervan om clustermunitie te hebben gebruikt bij het bombardement om zo veel mogelijk schade en slachtoffers te maken.

© Peter Dejong/ap

De sfeer zat er vorig weekend goed in bij onze noorderburen tijdens hun jaarlijkse Koningsdag.