© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Meer dan duizend zakken textiel en karton in vlammen opgegaan bij loodsbrand in Overpelt

Pelt -

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft een hevige brand gewoed in een loods van afvalverwerker Resol op het industrieterrein in Overpelt. Meer dan duizend zakken textiel en een lading karton gingen in vlammen op. Het nablussen duurde tot vrijdagmorgen.

Geert Van Baelen

Rond iets voor 2 uur kreeg de hulpverleningszone Noord-Limburg de melding van een industriebrand op de Lieven Bauwenslaan op het industrieterrein in Overpelt. Bij nader inzien situeerde het vuur zich op het terrein van afvalverwerker Resol. “Er was brand ontstaan in een open loods waarin verschillende afvalfracties gestockeerd werden”, zegt Björn Bosmans van de hulpverleningszone Noord-Limburg. “De opslagruimte was onderverdeeld in vier compartimenten en in twee daarvan woedde een hevig vuur, maar de wanden van betonblokken deden goed hun werk en voorkwamen een overslag. Een compartiment bevatte naar schatting meer dan duizend door Limburg.net ingezamelde zakken textiel. In het andere compartiment bevond zich karton.”

De vlammen waren snel onder controle. “Het nablussen heeft wel tot half zeven geduurd. Dat vergde natuurlijk veel tijd, omdat de brandende fracties naar buiten gehaald moesten worden en zorgvuldig afgeblust. Dat verliep goed in samenwerking met het bedrijf zelf, hun machinisten hebben geholpen bij het naar buiten voeren.”

De oorzaak van de brand zal uitgezocht moeten worden. “Kledij en karton beginnen niet spontaan te branden. Elektriciteit was er ook niet aanwezig. Dus de oorzaak moet extern zijn.”

LEES OOK. Brandweer blust tien uur om brandende afvalloods in Overpelt te doven

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer