Aangeboden door LolaLiza

Lezeres Laura Hebbelinck wint make-over: “Sinds ik mama ben, heb ik er een rol bijgekregen”

26 is ze, Laura Hebbelinck, en sinds kort de fiere mama van César. Maar naast mama is ze ook nog vrouw, partner en ‘gewoon’ Laura. Samen met LolaLiza kiest Billie voor een frisse ‘momproof’ look.

Lien Lammens

Als Laura de winkel van LolaLiza in Lochristi binnenwandelt, valt ons meteen een ding op: ze is niet alleen. Ook César, haar zoontje van intussen drie maanden oud, is erbij. Ze verontschuldigt zich meteen omdat ze tien minuten te laat is, César had honger en dat heeft zijn weerslag op de agenda van mama Laura.

“Ik ben een kersverse mama, mijn zoontje is geboren op 29 januari, en ik vind het moeilijker om mezelf nu te kleden. Mijn lichaam is natuurlijk veranderd, de bevalling is nog maar drie maanden geleden, maar ik heb er nu ook een andere, nieuwe rol bijgekregen: ik ben een mama. Dat wil niet zeggen dat ik mij per se anders moet kleden maar je moet er wel rekening mee houden. Als mijn zoon begint te kruipen of stappen en ik moet mij snel bukken, dan is een kort rokje of jurkje niet de ideale keuze. Ik zou niet op mijn gemak zijn.”

“Ik wilde graag het gevoel terug van vrouw zijn, voor mijn partner maar toch vooral voor mezelf”

Laura Hebbelinck

Winnares LolaLizaxBillie make-over

Maar dat is niet haar enige rol. “Voor mijn zwangerschap droeg ik in de zomer graag lange jurken, daarna kwam de zwangerschapskledij en na de bevalling was het een periode vol trainingsbroeken en babykots. Het was dus tijd voor een frisse wind in mijn kleerkast. Ik wilde graag het gevoel terug van vrouw zijn, voor mijn partner maar toch vooral voor mezelf. Ik vind het belangrijk om er goed uit te zien. Kleding speelt daarbij een belangrijke rol. ”

Kleding die modieus maar ook comfortabel is. “Het liefst een volledige outfit die ik kan aantrekken om vijf minuten later de deur uit te stappen. Mij eerst twee uur klaarmaken voordat ik ergens heen moet, dat is mijn stijl niet. Een beetje mascara, een vleugje make-up en een volledige outfit: dan ben ik mama, vrouw, partner en Laura tegelijk.”

Tips van onze moderedactrice Lien Lammens

* 3-in-1 “Laura wil een outfit waarmee ze snel de deur uitkan. Dan is het handig om voor een basic outfit te kiezen, en die te pimpen met accessoires en schoenen. Kies voor sneakers of sandaaltjes afhankelijk van de gelegenheid. Oorringen of een opvallende armband maken het geheel af.”

* Niet alleen voor modellen “‘Satijnlooks’ domineren het straatbeeld. Deze stoffen hebben de kwalijke reputatie dat ze elke vrouwelijke vorm tonen. Kies voor een satijn(look) met print, dat leidt de blik van eventuele oneffenheden af. Of ga voor oversized bloezen voor een feestelijke toets.”

* Midi “Comfortabel, verhullend en toch sexy: dat is de midi-rok, die pakweg tot halverwege de kuit komt. Deze onthult de enkel en een deel van het been maar daar stopt het ook. Met andere woorden: er wordt een tipje van de sluier opgelicht zonder dat het, als je achter je zoon of dochter aan moet duiken, gênant wordt.”

* In de broek “Je bloes in of boven je jeans dragen, maakt een wereld van verschil. Stop je ze in de broek, half waarbij de voorzijde ingestopt wordt en de achterzijde losjes over de broek hangt, dan krijg je een stijlvolle look. Kleine moeite, groot effect. Ellen Callebout, de vrouw van Gert Verhulst, weet als geen ander hoe het moet.”

* Goud “Het schrikt best wat vrouwen af om op een doorsnee dag voor de kleur goud te kiezen en dat is jammer. Goud staat heel wat vrouwen. Ben je bang dat het te feestelijk gaat worden, combineer dan met casual stoffen en stuks zoals denim of een bomberjack.”