Bloemenbommetjes of fleurige borden: 5x florale deco-inspiratie

Uitbundige bloesems, geurende bloemen, wuivende bladeren. Adem diep in. Het is begonnen. De mooiste tijd van het jaar.

Klaar Wauters

Wat groeit er in mijn tuin(kamer)

© Le Green Studio

Ooit was een serre een functionele plek waar groenten, fruit, bloemen en planten groeiden, vandaag willen we dat die ruimte niet alleen nuttig maar ook gezellig is, zo klinkt het bij serrefabrikant ACD, een familiebedrijf uit Roeselare. In hun assortiment zit intussen een groot aanbod miniserres dat op die vraag inspeelt. “Steeds meer mensen gaan op zoek naar een gezellige tuinkamer die ingericht wordt als outdoor leefruimte”, vertelt mede-eigenaar Lieven Develtere. Chillen tussen je eigen tomaten dus.

Meer info: ACD, acd.eu

Bommetje droppen

Je volgende boeket bloemen is er eentje om te gooien: de cadeausets van het Nederlandse Blossombs bevatten een reeks biologische zaadbommetjes die je dropt in je tuin, in een pot op je terras of op een plekje dat dringend opgefleurd moet worden. Het is een cadeau met uitstel, maar wie nu strooit, wordt straks pas écht in de bloemetjes gezet.

Cadeauset bloemzaden, 11,95 euro, Blossombs, o.a. verkrijgbaar bij Juttu, juttu.be

In de bloemetjes

Stoffenspecialist Mondial Tissus heeft een boontje voor bloemen en komt met een aantal lente-accessoires die zowel binnen als buiten de boel opfleuren.

Kussen, 13,99 euro, Mondial Tissus, mondialtissus.fr

Kinderspel

De Nederlandse designer Maarten Baas heeft het niet voor strak maatwerk. Voor zijn nieuwe collectie tuintafels en -stoelen ging hij met potlood en papier aan de slag. Hij schetste vanuit de losse pols de metalen frames en houten latten, vervolgens maakte hij deze minutieus na. Het resultaat is helemaal Maarten Baas: de collectie is hoogkwalitatief, tegelijk lijkt het ontwerp door een kind getekend.

De outdoor-collectie Aligned by Maarten Baas is verkrijgbaar bij Valerie Objects, valerie-objects.com

Bordje in bloei

Het elegante porselein van Rosenthal is al sinds 1879 een graag geziene gast op tal van tafels, zowel bij royalties als celebrities. Spierwit, zacht getint, kleurrijk tot zelfs flamboyant, want het Duitse merk heeft al 30 jaar een collab met Versace. Ook de bloem blijft inspireren. Met deze tableware-collectie is je tafel meteen in lentestemming.

Bord ‘Fleurs Sauvages’, vanaf 23 euro, Rosenthal, rosenthal.de

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer