© Bart Van den Langenbergh

Amokmaker (33) veroordeeld voor slagen aan buurman en politie

Arendonk -

Een 33-jarige man uit Arendonk die jaar meermaals veroorzaakte in het centrum van Arendonk, kreeg van de rechter een voorwaardelijke celstraf van twee jaar. Zo verwondde hij zijn buurman en stampte hij twee politiemensen.

M.V. (33) maakte in Arendonk deel uit van een sociaal project om daklozen te re-integreren in de maatschappij maar dat verliep toch niet van een leien dakje. De politie moest eind vorig jaar meermaals uitrukken naar het centrum van Arendonk omdat de man amok maakte. Op 17 september 2023 deelde hij een slag uit aan zijn buurman omdat de man M.V. ervan had beticht dat hij de buurt terroriseerde. Eerder dat jaar had hij zijn buur al met een hamer bedreigd.

Op 30 oktober 2023 stal hij een pakje sigaretten in de nachtwinkel van Arendonk. De uitbater betrapte de dief op heterdaad en liep hem nog achterna. V. slaagde erin om zich op een gewelddadige manier los te rukken. En op 25 november stond hij dronken op straat en beschadigde hij een auto in het dorp. Hij schold de politie uit en stampte ook twee inspecteurs. Tijdens de overbrenging naar het ziekenhuis bedreigde hij nogmaals de politie.

De rechtbank legde M.V. een celstraf van twee jaar met probatie-uitstel op. Hij moet zich laten opnemen om zijn drugs- en alcoholprobleem aan te pakken. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Arendonk