Noodzakelijk Kwaad, met dichter Jan Ducheyne en Jef Mercelis in de rangen, stelt zondagmiddag in Wilrijk hun eerste plaat voor© RR

Artiesten van Rotkat Records concerteren zondag in De Kern. “Een verhaal dat me raakt, breng ik uit”

Wilrijk -

In schouwburg De Kern in Wilrijk stellen Antwerpse platenlabels zich op een zondagmiddag voor tijdens het toepasselijk genaamde Sund. Aft. Nu is het de beurt aan het eclectische Rotkat Records. Het label dankt zijn naam aan Pickles, een behoorlijk assertieve poes.

Mischa Bludts

Benny Boogers was eerder actief in platenwinkel Wally’s Groove World en de inmiddels ter ziele gegane platenfirma Lowlands. In 2016 richtte hij zijn eigen label Rotkat Records op. Ze brengen vooral werk van Antwerpse artiesten uit, al komen ook collega’s uit Brussel en Gent aan bod. Later dit jaar volgt een eerste release van een internationale artiest – uit Groenland dan nog wel.

Het aanbod van Rotkat is erg divers. “Als muzikanten een verhaal vertellen dat mij raakt, dan wil ik dat uitbrengen. Het genre op zich maakt op zich niet zo veel uit.”

Morsen met mensen

Zo stelt zondag Noodzakelijk Kwaad - een project waarin dichter en oprichter van De Sprekende Ezels Jan Ducheyne het opneemt tegen muzikanten Jef Mercelis, Frank P en Teuk Henri- hun eerste plaat ‘Morsen met mensen’ voor.

Shy Dog / Noah Melis© RR

Ook Shy Dog, het soloproject van Noah Melis, staat in Wilrijk op het podium. “Rotkat bracht zijn debuut exact één dag voor de eerste covid-lockdown uit. Optreden -en dus promotie maken- was geen optie meer. Maar die plaat is zodanig schoon dat ik hem voor deze gelegenheid opnieuw wilde oprakelen. Een soort post-pandemie re-release zeg maar.”

Dan is er nog B O I, een Antwerpse all-girl queer band. “Ze brachten eerder dit jaar een eerste single uit en waren in april bij Radio Willy de belofte van de maand. Na de zomer volgt er een eerste EP.”

De Antwerpse all-girl queer band B O I© RR

Verder staan ook nog oudgedienden Borokov Borokov en verschillende dj’s op het podium van De Kern. Er is ook een platenmarktje voor wie zich nieuw (of wat ouder) gerief van Rotkat Records wil aanschaffen.

Ook anciens Borokov Borokov treden zondag op© RR

Van rotkat naar Rotkat

Nog over de naam van het platenlabel: “Die verwijst naar mijn eigen poes Pickles. Ze komt uit een asiel en is superlief tegen mezelf, mijn lief en onze zoon, maar voor de rest mag niemand bij haar in de buurt komen. Ze zal meteen aanvallen. Alle muzikanten die hier over de vloer komen, weten dus perfect waar de naam Rotkat vandaan komt.”

Sund. Aft. met Rotkat Records in schouwburg De Kern op zondag 12 mei vanaf 14u. www.schouwburgdekern.be, www.rotkat.be

Pickles, de rotkat in kwestie© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners