Duitse Arian (6) na nieuwe 'stille' zoekactie nog niet gevonden

Nieuws
Een nieuwe nacht zoeken naar de vermiste 6-jarige Arian uit Duitsland heeft weer geen resultaat gehad. Voor de tweede nacht op rij werd een "stille zoekactie" gehouden, waarbij militairen zo stil en donker mogelijk naar het jongetje op zoek gingen. Het idee is dat het kind, dat autistisch is, wellicht wordt afgeschrikt door alle reuring rond de honderden mensen die hem al dagen zoeken.
anp
zondag 28 april 2024 om 08:08 aangepast 11:07
Afbeelding
beeld anp

Het jongetje liep maandagavond weg uit zijn ouderlijk huis in Elm en wordt sindsdien vermist. Al dagenlang proberen honderden mensen hem te vinden. Zaterdag is gezocht in en rond het water, maar ook op land. Daarbij zijn wel sporen aangetroffen, maar het is de vraag of die zijn achtergelaten door Arian. Daar wordt nog onderzoek naar verricht.

Brandweerlieden, de burgerbescherming, militairen en andere hulpverleners begonnen zondagochtend aan de grootste zoekactie tot nu toe. Met achthonderd mensen wordt een anderhalve kilometer brede menselijke keten gevormd waarmee volgens planning de komende tien uur het hele zoekgebied opnieuw wordt doorzocht. Met gps-trackers wordt voorkomen dat er stukken overgeslagen worden.

Gigantische inzet

Naast de menselijke keten worden ook drones, boten en ruiters ingezet. Al met al zijn er 1200 mensen betrokken, zeggen de autoriteiten. Die zeggen dat de gigantische inzet laat zien dat de hoop nog niet verloren is dat Arian wordt gevonden.

Om het kind te vinden, is van alles geprobeerd. Naast de stille zoekactie is vuurwerk afgestoken en luide muziek gedraaid, omdat Arian dat mooi vindt. Verder werden ballonnen en snoep aan bomen gehangen in de hoop dat hij daar op af zou komen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Bloemenplatforms verkopen niet meer Moederdagboeketten dan in 2023

Nederlanders bestellen niet meer boeketten voor Moederdag dan ze vorig jaar deden, verwachten bloemenplatforms Fleurop en Topbloemen.nl. Wel geven mensen volgens de organisaties meer geld uit per bestelling en kiezen ze vaker voor boeketten die niet alleen uit rozen bestaan.

Afbeelding

Wereldwijd stemmen uitgesteld om onderzoek Joost Klein

Het stemmen voor het Eurovisie Songfestival door mensen van buiten Europa is uitgesteld om het onderzoek naar de Nederlandse inzending Joost Klein. Eigenlijk zou de stemming zaterdag om middernacht opengaan.

Afbeelding

Frankrijk eist dat Israël de aanval op Rafah onmiddellijk stopzet

Frankrijk heeft Israël vrijdagavond opgeroepen om de militaire operatie in de stad Rafah stop te zetten. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken in Parijs is de situatie voor de burgerbevolking in Gaza catastrofaal.

Afbeelding

EU-families PvdA en GL sluiten coalitie met radicaal rechts uit

De Europese Socialisten en Democraten en de Europese Groenen gaan in Brussel hoe dan ook niet samenwerken met radicaal-rechtse partijen, zoals de Europese Conservatieven (ECR) en Hervormers en de groep Identiteit en Democratie (ID), waartoe ook de PVV behoort.

Afbeelding

VS: onderhandelingen over staakt-het-vuren Gaza in impasse

Volgens de Verenigde Staten zijn de onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gegijzelden op een dood spoor beland. Dat de laatste onderhandelingsronde niet succesvol was, is 'zeer betreurenswaardig', zei veiligheidswoordvoerder van het Witte Huis John..

Afbeelding

Organisaties betogen op Dam op Palestijnse dag van 'catastrofe'

In Amsterdam vraagt een groep organisaties aandacht voor 76 jaar Nakba (de catastrofe). Woensdag wordt herdacht dat na het ontstaan van de staat Israël in 1948 honderdduizenden Palestijnen werden verdreven of op de vlucht sloegen.