Vandaal kiepert alweer een fiets door de ruit van de keuken van ‘Dagelijkse Kost’ in Leuven

© Instagram Bart Verbeelen/Verve

Wie woensdagochtend voorbij het historische pand van kookprogramma ‘Dagelijkse Kost’ passeerde, zag hoe de ruit van de etalage grotendeels gesneuveld was. De politie van Leuven bevestigt dat er een fiets in gegooid is. En dat is niet de eerste keer.

mrra,hsb

© hsb

“Een ploeg agenten ging inderdaad ter plaatse in de Schrijnmakersstraat, nadat we om 8.45 uur melding kregen van vandalisme aan het pand waarin ‘Dagelijkse Kost’ wordt opgenomen”, bevestigt politiewoordvoerder Nicolas Del Piero. Verdere informatie over de dader(s) kon de lokale politie nog niet geven.

Jeroen Meus daagde uit

Het is niet de eerste keer dat er een fiets tegen de 18de-eeuwse herberg De Dry Coppen wordt gegooid. Op 23 oktober 2017 sneuvelde echter het glas van de voordeur in plaats van de vitrine. Een gestolen fiets van een negentienjarige studente uit Geel was de boosdoener, maar de jonge vrouw had verder met de zaak niets te maken.

Destijds deed tv-kok Jeroen Meus nochtans een opmerkelijk voorstel. De kok bood een smakelijke straf aan voor de dader, als die het lef had om zijn vandalisme toe te geven. De uitdaging bleef zonder resultaat.

Grimmiger

Nu klinkt Bart Verbeelen, de showrunner van ‘Dagelijkse Kost’, heel wat minder laconiek. “Aan de f*ckers die het vannacht zo nodig vonden om (alweer) een fiets door het raam van de beste keuken van Vlaanderen te gooien: ons water kookt over”, reageert hij. Verbeelen roept dan ook op om “nee” te zeggen tegen vandalisme.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen