Ga naar de inhoud

In 2019 bij de vader, nu bij de zoon: Wout van Aert is geopereerd in Herentals

 do 28 maart 2024 12:18
Toon Claes (links) en zijn twee zonen Steven en Tom. De operatie van Van Aert gebeurde door Tom Claes.

Wout van Aert is geopereerd aan zijn sleutelbeenbreuk in het ziekenhuis van Herentals. Opvallend: de ingreep gebeurde door Tom Claes, de zoon van de dokter die Van Aert in 2019 behandelde na zijn zware val in de Tour.

Voor zijn 7 gebroken ribben en gebarsten borstbeen is rust het beste geneesmiddel, maar Wout van Aert kon na zijn zware val in Dwars door Vlaanderen wel al worden geopereerd aan zijn gebroken sleutelbeen.

 

De kopman van Visma-Lease a Bike is vanmiddag onder het mes gegaan in het ziekenhuis van Herentals.

 

Van Aert is daar alvast in goede handen, want hij wordt behandeld door Tom en Steven Claes, de zonen van de gerenommeerde ex-arts Toon Claes.

 

Het was Toon Claes die Wout van Aert oplapte na zijn val in de tijdrit van de Tour de France 2019. Ook onder anderen Remco Evenepoel, Tom Boonen, Greg Van Avermaet en Mathieu van der Poel passeerden in het verleden bij de topdokter.

 

Sinds Toon Claes' pensioen eind vorig jaar hebben zijn zonen Tom en Steven overgenomen op de afdeling orthopedische heelkunde van het AZ in Herentals.

 

Hoelang Wout van Aert zal moeten revalideren, is nog onduidelijk. Hij moet alvast een streep trekken door het voorjaar. Bij zijn deelname aan de Ronde van Italië (4-26 mei) staat nog een groot vraagteken.

Gerelateerd: