Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

5 tv-tips om het WK links te laten liggen

Bangkok, de hoofdstad van Thailand en onderwerp van het eerste deel van 'Life sized cities'.Beeld EPA

Twee documentaires, een paar rake films en een dramaserie. En voor de liefhebbers bovendien een dubbele portie Benedict Cumberbatch. Onze tips voor een tv-avond zonder WK voetbal. Het volledige overzicht vindt u hier. 

Life Sized Cities 

Canadese documentairereeks (2017) waarin stedenbouwkundige Mikael Colville-Andersen de wereld rondreist, op zoek naar vernieuwende en fascinerende projecten in steden. Dit eerste deel van de reeks gaat over Bangkok. 

Om 20.30 uur op Canvas. 

500 Days of Summer 

Wanneer zijn vriendin Summer hun relatie verbreekt, heeft de hopeloze romanticus Tom het verschrikkelijk moeilijk. Om te weten te komen waar het precies is fout gelopen, overloopt hij de vijfhonderd dagen die hij met Summer heeft doorgebracht.

Verrassend intelligente romantische komedie die gebaseerd is op de eigen ervaringen van scenarioschrijvers Scott Neustadter en Michael H. Weber en die verschillende prijzen in de wacht sleepten voor het originele scenario. 

Om 20.45 uur op Vitaya. 

This Is It

Unieke documentaire over de voorbereidingen en repetities van popster Michael Jackson voor zijn concertenreeks This Is It, die in juli 2009 van start zou gaan, maar er niet is gekomen door zijn vroegtijdig overlijden.

Om 20.50 uur op Caz. 

The Fifth Estate 

Vanavond brengt Vier de tv-première van The Fifth Estate, een zenuwslopende politieke thriller waarin Benedict Cumberbatch een akelig accurate versie van Julian Assange neerzet, de spectaculair van zijn voetstuk getuimelde Wikileaks-oprichter.

Om 21.35 uur op VIER. 

Patrick Melrose

De 28-jarige Patrick Melrose is verslaafd aan heroïne. Hij gaat de as van zijn vader ophalen in New York en is van plan daar af te kicken. Na een rampzalige wake met de vrienden van zijn vader zoekt hij de grenzen op met drank en drugs, in een poging het verleden te verdringen.

NPO 2 verblijdt de kijker in deze niet bepaald fijnzinnige tv-weken met een juweel van een Brits-Amerikaanse dramaserie. 

Om 22.55 uur op NPO2.

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.