vrijdag 19 oktober 2018 - Sint-Truiden
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Pascal Grossi: “In deze groep schuilt heel veel talent, maar als ploeg staan we er niet.” Raymond Lemmens

Handbal

Sint-Truiden op zoek naar eerste zege in competitie

“We missen een patron”

In de nationale reeksen bij de mannen zijn de tweedeklassers Eupen en Sint-Truiden de enige clubs, die dit seizoen nog geen punt pakten. Daar komt zaterdag verandering in, want die twee treffen mekaar aan de Eupense Stockbergerweg. “Ik hoop echt dat we die nul uitwissen”, zegt de Truiense coach Pascal Grossi.

Sint-Truiden staat ver beneden zijn mogelijkheden geklasseerd. “Op die laatste plaats horen we niet thuis”, zegt Grossi.

In de beker van België deed zijn ploeg het nochtans uitstekend. Het schakelde achtereenvolgens eersteklassers Gent en Grace-Hollogne uit.

“Tegen Gent wonnen we met de vingers in de neus, tegen Grace-Hollogne maakten we in de return een achterstand van vier doelpunten goed”, blikt Grossi terug. “Je moet het toch maar doen tegen die stugge Luikse tegenstander. Ik hoop dat na die kwalificatie voor de achtste finales van de beker de klik gemaakt is. In deze groep schuilt heel veel talent, maar als ploeg staan we er niet. We missen een echte patron. Iemand als Stephen Martens (34), die er afgelopen weekend in de bekerwedstrijd bij was. Hij heeft zijn strepen verdiend in Sint-Truiden, heel de ploeg kijkt naar hem op. Maar ik begrijp dat Stephen zijn carrière als internationaal scheidsrechter laat primeren. In Eupen is hij er dus niet bij, maar ik hoop echt dat iemand anders eindelijk zijn rol gaat overnemen. Dan denk ik bijvoorbeeld aan Sammy Vanderstraeten, die in Hasselt en Bocholt al voor hetere vuren gestaan heeft.”

Niet altijd kunnen beschikken over de volledige kern is een ander probleem, waarmee Grossi worstelt. 

Maar tweede nationale

“Klopt”, aldus de Truiense T1. “We spelen dan ook maar in tweede nationale en niet in de BeNeleague. Iedereen doet ongelooflijk zijn best om geen training of geen wedstrijd over te slaan, maar studies en werk gaan nu eenmaal voor. Maar ik blijf positief. In Eupen zijn we, op Kranzen en Martens na, voltallig. Ik moet niet schipperen. Iedereen kan op zijn beste positie uitgespeeld worden en dat gaat ons de eerste overwinning van het seizoen opleveren.”

Zaterdag 20.15u: Eupen - Sint-Truiden (mannen tweede nationale)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws