“Te oud voor minirokjes? Geniet toch van je benen zolang je kan!”

© iG

Het legendarische fotomodel Amber Valletta (uiterst rechts) is vandaag 44 jaar en draagt graag minirokjes. Want op dat kledingstuk staat geen leeftijd, schrijft ze in haar column voor de Britse Vogue die de titel ‘Love Letter to Miniskirts’ meekreeg.

vwh

“Toen ik begon als model had Naomi Campbell de allerbeste benen, maar ook Linda Evangelista en Shalom Harlow hadden killer legs. Lang vond ik mijn eigen benen maar niets en daarom liet ik ze zelden zien. De afgelopen vijftien jaar is mijn houding compleet veranderd. Nu, op mijn 44ste, draag ik meer korte rokjes dan op mijn 24 ste”, staat er onder meer te lezen. Dat komt vooral dankzij sporten zoals wandelen, spinning, yoga en dansen. Maar ook haar tante speelde een belangrijke rol. “Ze zei me dat ze spijt had omdat ze nooit veel minirokjes had gedragen. ‘Geniet van je benen. Toon ze zolang je kan’, was haar advies.”

Vrije benen

“Ik hou van de simpele fysieke vrijheid om met blote benen rond te lopen. Het voelt sexy aan zonder sexy te proberen zijn. Ik ben ook dol op de manier waarop Saint Laurent minirokken toont”, schrijft ze nog. “De kleren zijn zo krachtig, maar tegelijk heel vrouwelijk en chique. Ze voelen gewoon aan als… mij. Wanneer je een kledingstuk aantrekt - ongeacht de lengte ervan - wil je jezelf comfortabel en zelfzeker voelen”, schrijft ze nog.

Ze eindigt haar liefdesbrief aan de minirok met een inspirerende boodschap. “Iemand vertelde me onlangs iets over het feit dat dames geen minirok meer zouden mogen dragen eens ze een bepaalde leeftijd voorbij zijn. Ik luister niet.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer