“Soms moet je keuzes maken”, zegt Steff Schauvlieger over zijn transfer.© Gregory Van Gansen

Basketbal BNXT League: Okapi Aalst

Aalstenaar Steff Schauvlieger spreidt zijn vleugels uit en verruilt Okapi voor Leuven Bears: “België is voor mij geen eindpunt”

Aalst -

De 21-jarige guard Steff Schauvlieger trekt van Okapi Aalst naar Leuven Bears, waar hij een contract van drie jaar tekende. Een verrassende keuze in de wetenschap dat de Hofstadenaar samen met zijn vriendin Eline Maesschalck-Cornand deze zomer intrekken in een huisje in Aalst.

Wim Redant

Steff Schauvlieger verklaart zijn transfer van Okapi Aalst naar Leuven Bears als een weloverwogen beslissing. “Soms moet je keuzes maken”, haalt Schauvlieger de schouders op. “Ik speelde sinds mijn vijf jaar bij Okapi, dat altijd wel een speciaal plekje in mijn hart zal hebben. Mijn ouders zijn Aalstenaars die naar Zottegem verhuisden. Ik groeide op in Hofstade en mijn vriendin is een rasechte Aalsterse. We kochten een huis in Aalst dat bijna instapklaar is. De vleugels met mijn thuisstad worden dus zeker niet verbroken. Na een gesprek met Leuven Bears raakte ik overtuigd van het project dat daar op tafel ligt. Leuven ontplooit een driejarenplan om opnieuw aan te sluiten bij de Belgische top. Ik zie de samenwerking met coach Kristof Michiels best zitten. Hij maakte van Jo Van Buggenhout toch ook een topper. Ik ben zelf mateloos ambitieus. België is voor mij geen eindpunt. Ik wil me verder ontwikkelen zodat ik op termijn de stap naar het buitenland kan zetten.”

Schauvlieger weet zich alvast gesteund door zijn vriendin Eline Maesschalck-Cornand, die momenteel de mannen van Gent-Oost Eagles in eerste landelijke coacht. “Eline speelde zelf profbasket en was vier jaar lang aan de slag in de Verenigde Staten, maar omdat haar knieëen tegenspartelden moest ze haar actieve carriere stopzetten. Nu staat ze echter als coach ook haar mannetje. Ze verloor met Gent-Oost Eagles pas de bekerfinale van Hansbeke, maar volgend seizoen gaat ze met haar team voor de titel. Ze weet wat profbasket inhoudt en steunt me bij mijn keuze voor een nieuwe uitdaging bij Leuven.”

Schauvlieger tekende een contract van drie jaar in Leuven: “Ik zie de samenwerking met coach Kristof Michiels best zitten. Hij maakte van Jo Van Buggenhout toch ook een topper.”© Gregory Van Gansen

Als prof leven

“Leuven Bears koos voor een nieuwe wind en ik ben blij dat ik daar deel mag van uitmaken”, gaat de guard verder. “Op 1 augustus krijg ik een flat ter beschikking in Leuven waar ik dus regelmatig zal verblijven. Het is de bedoeling dat ik buiten de spitsuren pendel tussen Aalst en Leuven. De jongere Leuvense spelers kende ik al als tegenstrevers. Ik maakte al kennis met de groep en merkte meteen dat de spelers sociaal aangelegd zijn. Ik verlaat het vertrouwde nest en word nu nog meer verplicht om als prof te leven. Het wordt straks wel speciaal om terug te keren naar het Aalsterse Forum. Spelen tegen Okapi Aalst wordt bijzonder.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer