Steden beleven drukke Koningsdag zonder grote incidenten

Nieuws
Hoewel veel mensen op Koningsdag naar de grote steden kwamen, zorgde dat nauwelijks voor problemen. Een woordvoerder van de politie Amsterdam spreekt van een dag "zonder noemenswaardige incidenten". Hij benadrukt wel dat de politie met veel mensen aan het werk is in de hoofdstad en kleinere voorvallen, zoals vechtpartijen, "in de kiem smoort". Qua incidenten was het "te vergelijken met een normale vrijdag- of zaterdagavond".
anp
zaterdag 27 april 2024 om 20:59 aangepast 22:01
Afbeelding
beeld anp

In de hoofdstad waren honderdduizenden mensen op de been. De gemeente riep mensen aan het einde van de middag op om de Westerstraat in het centrum te vermijden, omdat het er "erg druk" was.

Ook Utrecht beleefde als vanouds een drukke editie van de feestdag. Meerdere evenementenlocaties raakten in de loop van de dag zo vol dat er niemand meer bij mocht. Dat gold onder meer voor Neude, Janskerkhof, Oudkerkhof en Stadhuisplein. De gemeente verwees feestvierders naar andere pleinen in de stad.

Ook de politie in Utrecht had geen grote problemen te melden. Een woordvoerster zei zaterdagavond verder geen overzicht te hebben van de inzet die nodig was.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Drie aanhoudingen bij pro-Palestijns protest in Amsterdam

De politie heeft donderdagavond bij de pro-Palestijnse demonstratie in Amsterdam drie mensen opgepakt. Zij zijn aangehouden om belediging en opruiing, zegt een woordvoerder van de Amsterdamse politie.

Afbeelding

Bloomberg: beurswaakhond onderzoekt uitingen Boeing over veiligheid

De Amerikaanse beurswaakhond SEC onderzoekt beweringen van Boeing over de veiligheid van zijn vliegtuigen na een incident met een vliegtuig van Alaska Airlines.

Afbeelding

Aandelen gameplatform Roblox hard onderuit in New York

Aandelen van gamebedrijf Roblox zijn hard gedaald op de beurs in New York. Het bedrijf achter het virtuele platform waar gamers hun eigen wereld kunnen opbouwen, voerde de omzet in het afgelopen kwartaal op en drong zijn verlies terug.

Afbeelding

Bloomberg: Apple gebruikt eigen chips voor AI-servers

Apple is van plan zelf ontwikkelde chips te gebruiken voor de eigen servers die nieuwe AI-functies ondersteunen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Afbeelding

Xi en Orbán tekenen samenwerkingsverdragen in Hongarije

De Chinese president Xi Jinping en zijn Hongaarse collega Viktor Orbán hebben in totaal achttien samenwerkingsverdragen ondertekend. Xi is op bezoek in Boedapest en prees de warme banden tussen beide landen.

Afbeelding

ME voert charge uit bij protest op Spui in Amsterdam

De mobiele eenheid (ME) heeft donderdagavond een kleine charge uitgevoerd op het Spui in Amsterdam toen een groepje demonstranten de doorgang van een politievoertuig verhinderde.