Israëlische soldaten schieten Palestijnen dood op West Bank

Nieuws
anp
zaterdag 27 april 2024 om 22:34
Afbeelding
beeld anp

Israëlische militairen hebben zaterdag op de bezette Westelijke Jordaanoever twee Palestijnen doodgeschoten die volgens het leger vanuit een voertuig het vuur op hen hadden geopend. Dat gebeurde bij een bewakingspost in de buurt van de stad Jenin.

Een legerwoordvoerder toonde een foto van twee automatische geweren die bij de aanval op de soldaten zouden zijn gebruikt. De Jenin Brigade bevestigde dat de schutters lid waren van deze koepelorganisatie, waartoe ook milities van Hamas en Islamitische Jihad behoren.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Thailand telt nu al meer doden door zonnesteek dan in 2023

In Thailand zijn dit jaar 61 personen overleden na het oplopen van een zonnesteek. Dat is nu al meer dan in heel 2023, toen 37 sterfgevallen werden geregistreerd. Het land kampt de afgelopen weken met ongebruikelijk hoge temperaturen.

Afbeelding

Bronnen: zoekvariant van ChatGPT wordt maandag beschikbaar

OpenAI lanceert waarschijnlijk maandag zijn alternatief op basis van kunstmatige intelligentie (AI) voor het zoeken via Google. De toevoeging op ChatGPT kan in tegenstelling tot die eerdere populaire AI-variant van het bedrijf direct informatie van het internet aanbieden met br..

Afbeelding

AEX koerst af op licht hoger begin na nieuw slotrecord

De AEX-index op het Damrak koerst vrijdag af op een licht hoger begin. De hoofdindex lijkt daarmee de recordstand op Hemelvaartsdag verder aan te scherpen.

Afbeelding

Microsoft komt met eigen winkel voor mobiele games

Microsoft gaat met een eigen onlinewinkel voor aankopen binnen mobiele games ook in deze lucratieve markt de concurrentie aan met Google en Apple. De 'appstore', die alleen via de browser toegankelijk wordt, is vanaf juli beschikbaar.

Afbeelding

VS zetten Chinese bedrijven op zwarte lijst om spionageballon

De Amerikaanse regering heeft 37 Chinese bedrijven toegevoegd aan de zwarte lijst van partijen waarmee niet zomaar zaken mag worden gedaan. Daaronder zijn ook enkele bedrijven die vermoedelijk betrokken waren bij een vorig jaar door de Amerikanen neergehaalde Chinese ballon.

Afbeelding

Egypte vindt dat Hamas en Israël flexibiliteit moeten tonen

Bemiddelaar Egypte vindt dat Hamas en Israël flexibiliteit moeten tonen als ze een overeenkomst willen sluiten over een staakt-het-vuren en de uitwisseling van gijzelaars en gevangenen. De jongste onderhandelingsronde deze week in Caïro heeft niet tot een doorbraak geleid.