© ss

Drugsdealer verbindt iPhone met deurbel

Terwijl hij rondliep met een enkelband, bleef Gert W. uit Vosselaar op grote schaal drugs verhandelen. Hij verbond zelfs zijn iPhone met de deurbel om te zien wie hij over de vloer kreeg.

Ivo Meulemans

Voor de correctionele rechtbank in Turnhout moest Gert W. zich vrijdag verantwoorden, samen met zijn ex-vriendin Sally D.J. en zijn huidige partner Samantha P. Het trio woonde samen in een huis in Vosselaar.

“Gert W. en Sally D.J. werden in oktober 2015 nog veroordeeld voor drugshandel”, zei aanklager Ellen De Ketelaere. “Ze stonden beiden onder elektronisch toezicht, maar dat hield hen niet tegen. Hun woning was afgeschermd van de openbare weg en er hing camerabewaking.”

Op 2 januari van dit jaar gingen de speurders over tot een huiszoeking. Ze troffen 6 liter GHB aan, evenals 2,25 liter van de aanmaakstof GBL, 437 gram speed, 50 pillen Kamagrapillen, flessen ontstoppingsmiddel, een luchtbuks, spiegels en drugsattributen.

Gert W. had flesjes met GHB op zak en ook in zijn rugzak werden flacons aangetroffen. Samantha P. bekende dat ze mee in de potten had geroerd om de drugs te bereiden.

Gert W. had zijn iPhone verbonden met de deurbel. “Op die manier kon hij zien wie er voor de deur stond”, ze de aanklager. “Op de opgeslagen foto’s stonden vele bekenden uit het drugsmilieu.”

Het parket vorderde 18 maanden tegen Gert W., 15 maanden tegen Sally D.J. en een jaar tegen Samantha P. “Gert W. heeft een residentiële opname achter de rug en heeft intussen een kindje met Samantha P.”, zei meester Manuel Huygaerts. “Hij heeft vast werk en wordt nog begeleid.”

Sally D.J. woont intussen bij haar vader. “Daar voel ik me veilig”, zei ze.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER