© svds

Groen licht voor trampolinepark en padelclub

Initiatiefnemer Tom De Sutter en eigenaar Bremhove hebben de goedkeuring gekregen voor de realisatie van een padelclub en trampolinepark in de gebouwen van Huyghebaert in de Molenweide. De deuren openen begin juni.

svds

Investeringsmaatschappij Bremhove maakte halverwege februari bekend wat het met de Huyghebaert-site van plan was. Het grootste deel zal verhuurd worden aan bedrijven die op zoek zijn naar opslagruimte, maar de grote centrale hal waar vroeger loskades waren krijgt een recreatieve invulling. “Het was nog even spannend, want aan recreatie doen op industriegrond is niet evident. Maar uiteindelijk zijn we blij dat alle vergunningen zo snel in orde zijn geraakt en dat we groen licht krijgen. We zijn dankbaar dat we deze mogelijkheid krijgen”, zegt Tom De Sutter, aanvaller bij Sporting Lokeren en drijvende kracht achter padelclub Arenal.

“De voorbije twee jaar waren we gevestigd op de Comet-site, maar daar moesten we een tijdje geleden vertrekken”, klinkt het. “We zijn toen op zoek gegaan naar een nieuwe thuisbasis en Huyghebaert leende zich perfect. Het is een begrip in Mechelen en een erg mooi pand. Er komen zes velden voor padel. Dat is een combinatie tussen tennis en squash en heeft de afgelopen jaren erg aan populariteit gewonnen. We merkten op onze vorige locatie al dat de Mechelaar echt wel open staat voor nieuwe sporten en uitdagingen. Op onze nieuwe locatie zal dat niet anders zijn, daar ben ik van overtuigd. Het zullen overigens ook de allereerste overdekte padelvelden in België zijn.”

© svds

Naast de padelvelden komt er ook een trampolinepark. “Er komt maar liefst 2.000m² aan trampolines in Arenal Jump”, zegt De Sutter. “Trampolines zijn echt aan het ‘boomen’ de laatste tijd, dat zie je onder andere in de parken in Antwerpen, Hasselt en Lochristi. Maar Mechelen had nog geen trampolinepark en daar moest volgens ons dringend verandering in komen. Verder komen er ook nog twee padbolvelden. Padbol zal de meeste mensen nu nog niets zeggen, maar dat is een sport die sinds 2008 bestaat en vooral populair is in Spaanstalige landen. Het is een combinatie tussen padel en voetbal en ik ben er zeker van dat de Maneblussers fan zullen zijn. Tot slot gaan we ook nog een vierde sport aanbieden, maar welke dat zal zijn houden we voorlopig nog even geheim.”

Het is ook de bedoeling dat de padelclub en het trampolinepark een gezamenlijke cafetaria krijgen. “Door de verschillende sporten samen te brengen, is het leuk voor iedereen. De ouders kunnen zich bijvoorbeeld uitleven met padel of padbol, terwijl de kinderen zich amuseren op de trampolines. Die combinatie zal een succes worden.” De deuren van de vernieuwde Arenal openen begin juni onder de bekende gele Huyghebaert-letters.