Uitslaande brand in loods met auto’s in Boechout: brandweer redt hond uit vlammen

Boechout -

In Boechout heeft vrijdag brand gewoed in een loods naast een woning. De uitslaande brand ging gepaard met een stevige rookontwikkeling. Niemand raakte gewond, maar de brandweer kon wel een hond redden uit het pand.

jtp

De brand in de Kapelleveldstraat in Boechout brak uit omstreeks 8.30 uur. “Het betrof een uitslaande brand in een loods achter een woning”, bevestigt burgemeester Koen T’Sijen (PRO Boechout-Vremde) van Boechout. “In de loods stonden auto’s en oliehoudende producten.”

De brand ging dan ook gepaard met een stevige rookontwikkeling. Na enige tijd kreeg de Brandweer Zone Rand de brand onder controle. “Niemand raakte gewond. De brandweer heeft wel een hond gered uit de brand”, aldus T’Sijen.

De hond werd gered en krijgt zuurstof toegediend.© BFM

De hond kreeg zuurstof toegediend door de hulpdiensten.© BFM

Hoe de brand is kunnen ontstaan, is voorlopig nog onduidelijk. Op het dak van de loods lagen mogelijk asbesthoudende dakpannen, maar het is nog niet geweten of er ook daadwerkelijk asbest is vrijgekomen bij de brand.

Door de rookontwikkeling, sloot de politie de N10, de Provinciesteenweg, zo’n uur lang af. Het verkeer tussen Boechout en Lier moest plaatselijk omrijden via de Lispersteenweg. Rond 10.30 uur werd de N10 opnieuw vrijgegeven voor alle verkeer.

© BFM+.

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen