Verdacht pakketje aangetroffen in centrum van Zutphen

Nieuws
anp
zondag 28 april 2024 om 17:40
Afbeelding
beeld anp

In de Marspoortstraat in het centrum van Zutphen is zondagmiddag een verdacht pakketje aangetroffen. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door Omroep Gelderland. Volgens een woordvoerster gaat het om ‘iets dat zou lijken op een mogelijk explosief’.

De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse om onderzoek te doen. Ook zijn uit voorzorg een ambulance en de brandweer opgeroepen. De straat waar het verdachte pakketje werd aangetroffen is afgezet.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Eerste internationale VN-staflid gedood bij aanval Israël in Gaza

Bij een Israëlische aanval op een voertuig in Gaza is een lid van de VN-veiligheidsdienst gedood, meldt een VN-woordvoerder. Het was de eerste internationale, dus niet-Palestijnse, VN-medewerker die op Palestijns grondgebied is gedood sinds het begin van de oorlog in oktober.

Afbeelding

FNV start petitie voor terugdraaien decentralisatie sociaal domein

Vakbond FNV start dinsdag een petitie om regelgeving rond zaken als jeugdzorg, inkomensondersteuning en ouderenvoorzieningen weer onder te brengen bij het Rijk. Nu zijn er volgens de vakbond op die gebieden te veel verschillen tussen gemeenten.

Afbeelding

14 Palestijnen gedood bij Israëlische aanval op kamp Nuseirat

Bij een Israëlische luchtaanval op een huis in het vluchtelingenkamp Nuseirat, in centraal Gaza, zijn veertien Palestijnen gedood. Dat melden de gezondheidsautoriteiten in de Gazastrook.

Afbeelding

Meer dan 50 doden op Sumatra door overstromingen

Op het Indonesische eiland Sumatra zijn minstens 52 mensen omgekomen door plotselinge overstromingen, die zaterdagavond begonnen. Huizen, wegen, rijstvelden en moskeeën raakten beschadigd. Zeker zeventien mensen zijn nog vermist, melden lokale autoriteiten.

Afbeelding

Rechtszaak om prijs geneesmiddel begint

De rechtbank in Amsterdam kijkt dinsdag naar een zaak van de stichting Farma ter Verantwoording tegen de Amerikaanse farmaceut AbbVie. De organisatie zegt dat AbbVie in Nederland jarenlang 'buitensporige' winsten heeft gemaakt met het medicijn Humira tegen reumatische ziekten.

Afbeelding

Rotterdam herdenkt Duits bombardement van 14 mei 1940

Rotterdam herdenkt dinsdag dat de stad 84 jaar geleden het slachtoffer werd van het bombardement door nazi-Duitsland. In de vroege middag van 14 mei 1940 vernietigden bommenwerpers van de Duitse Luftwaffe binnen amper een kwartier bijna de hele binnenstad.