Hinder verwacht na persoonsongeval in Brussel-Centraal

Het belooft een zware avondspits te worden op het spoor. In het station van Brussel-Centraal is iemand onder een trein terechtgekomen. Het slachtoffer geraakte gewond. Er loopt een onderzoek. Intussen zijn alle sporen weer vrij, maar er zijn nog wel vertragingen van ongeveer een kwartier.

tg

Het was bij het binnenrijden in het station Brussel-Centraal dat om 16.15 u. iemand op de sporen viel of sprong, dat moet het onderzoek nog uitwijzen.

“Het ging om de trein die van Brussel naar Aalst reed en een tussenstop maakte in Brussel-Centraal. Het ongeval gebeurde vlakbij het perron zodat iedereen kon uitstappen. Een van de zes sporen blijft voorlopig afgesloten voor het onderzoek wat ongetwijfeld gevolgen zal hebben voor de avondspits” zegt Frederic Petit van Infrabel.

In het station Brussel-Centraal passeren vrijdagnamiddag zowat 90 treinen per uur. In eerste instantie waren twee van de zes sporen geblokkeerd, maar omstreeks 17 uur zijn alle sporen vrijgemaakt, bevestigen zowel Infrabel als de NMBS. Reizigers moeten wel nog rekening houden met vertragingen van ongeveer een kwartier. Dat blijft zo tot na de avondspits.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen