Noord-Korea noemt nieuwe Amerikaanse sancties “daad van oorlog”, Zuid-Korea sust

© REUTERS

Noord-Korea heeft zondag de nieuwste sancties opgelegd door de VS bestempeld als een “oorlogsdaad”. Dat staat in een mededeling verspreid door het Noord-Koreaanse staatspersagentschap KCNA.

De Amerikaanse president Donald Trump kondigde vrijdag nieuwe sancties aan tegen Pyongyang wegens het nucleaire programma van Noord-Korea. Volgens Trump gaat het om de zwaarste sancties ooit tegen het regime. De nieuwe sancties treffen maritieme bedrijven en schepen.

“Elke mogelijke restrictie tegen ons zou als een oorlogsdaad worden beschouwd”, klinkt het in de mededeling van het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Noord-Koreaanse verklaring komt er enkele uren voor de slotceremonie van de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea, waar de dochter van president Trump - Ivanka Trump - aanwezig zal zijn, net als een officiële Noord-Koreaanse delegatie.

Seoel: “Noord-Korea bereid met VS te praten”

Toch zou Noord-Korea bereid zijn om met de VS te praten. Dat heeft een hoge Noord-Koreaanse generaal gezegd, aldus de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in zondag.

Moon sprak met de Noord-Koreaanse generaal en diens delegatie voor de start van de slotceremonie van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Volgens een zegsman van Moon heeft de generaal aangegeven dat Noord-Korea “bereid” is tot een dialoog met de VS.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen