2017-08-31 09:19:38 RIJSWIJK - Een update van een smartphones met het Android besturingssysteem. ANP STEPHAN VAN DEN BOS
Volledig scherm
PREMIUM
2017-08-31 09:19:38 RIJSWIJK - Een update van een smartphones met het Android besturingssysteem. ANP STEPHAN VAN DEN BOS © ANP

Smartphone die draait op Android?
Opgepast, want al na anderhalf jaar (na release) is die niet meer veilig

Smartphones die op Android draaien zijn na gemiddeld anderhalf jaar niet meer veilig, omdat fabrikanten geen updates meer toestaan. In de laatste versie pusht eigenaar Google de beveiligingsupdates wel al rechtstreeks naar de gsm's. Test-Aankoop vraagt nu aan Samsung om daar gebruik van te maken.

31 reacties

  • Bernadette Vette

    6 jaar geleden
    Gewoon kijken om een deftig merk met Android te kopen en geen commerciele brol zoals Sony en Samsung.
  • Medard Albrechts

    6 jaar geleden
    en wat doet apple, zij brengen een nieuwe update uit die het vorige model niet meer aankan, dus moet ge ook ne nieuwe kopen, so what's the difference??
  • yves Strubbe

    6 jaar geleden
    Een Nokia van 6 jaar oud en een Samsung van 3 jaar oud, en regelmatig updates. Het artikel is dus bangmakerij en reclame voor de producenten.
  • Jo Bosman

    6 jaar geleden
    Get ergste van al is dat providers zoals proximus. base Mobistar mensen toestellen aansmeren met abonnement die al drie jaar op de markt zijn. Van deze toestellen weten ze dus dat deze al lang niet meer veilig zijn. De enige uitzondering is toestellen die op windows tien draaien Die krijgen veel updates. Trouwens android is van google. Toestellen die google gebruiken zijn nooit veilig. Google heeft zowat toegang tot al je gegevens .. dat moet je toestaan anders draaien de apps niet.
  • johnny defieuw

    6 jaar geleden
    De mijne is al 3jaar nooit problemen gehad met samsung voert nu nog alle updates uit